Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rusové se zase spolehli na Kučerova. Bezzubé Švýcary srazil dvěma góly

Ruští hokejisté prochází mistrovstvím světa s noblesou. Nepříjemným Švýcarům nepovolili ani jeden gól a navíc se opět mohli spolehnout na svého playmakera Nikitu Kučerova. Hvězda Tampy Bay dvakrát skórovala a spolu s trefou Arťoma Anisimova se Kučerov zasloužil o vítězství 3:0. Brankář Alexander Georgijev vychytal na turnaji druhou nulu.

Ruský útočník Nikita Kučerov mezi švýcarskými hráči
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Kluci přede mnou odvedli fantastickou práci. Obrana mi vážně moc pomohla a ustála jakýkoli nápor soupeře, navíc jsme skvěle odehráli oslabení. A samozřejmě nám do zápasu pomohlo, že jsme šli brzy do vedení," uvedl Georgijev.

Hned po 22 vteřinách hrála sborná přesilovku, když se faulem vysokou holí provinil Fora. Početní výhodu sice Rusové nevyužili, ale pak našlápl k velkému sólu Orlov a brankářem Genonim vyražený puk uklidil do branky pohodlně Anisimov. Chvilku nato přišel závar po Ovečkinově zakončení, stav se ale nezměnil.

Rusové hráli s velkou chutí. Další šanci měl Anisimov, jenže nedal. Na druhé straně zahrozil Josi, strážce ruské branky Georgijev byl však pozorný. Švýcaři pak hráli do první přestávky dvakrát v početní výhodě, jenže bez gólového efektu.

V 23. minutě najížděl Scherwey zprava sám na Georgijeva, ten ale jeho záměr o zakončení mezi betony snadno přečetl. V krátkém sledu měla dvě obrovské šance i sborná, hvězdní útočníci Ovečkin s Kučerovem v nich však selhali. Ve 26. minutě však hráli Rusové přesilovku a prohřešek Švýcarů potrestal právě Kučerov.

Asistencí se na jeho gólu podílel Nikita Gusev. Jejich spolupráce na turnaji vynesla produktivnímu duu za šest utkání už 25 bodů za devět gólů a 16 asistencí. Kučerov má na kontě 14 bodů, Gusev 11.

"Myslím, že to jde zatím po všech stránkách docela dobře. Připravujeme si navzájem šance, a i když je kolikrát neproměníme, neukazujeme jeden na druhého. V tomto utkání jsem některé, co mi připravil, nevyužil já, jindy je to zase naopak," prohlásil Gusev.

V úvodu závěrečné části mohl pojistit náskok Zadorov, potom prověřil Genoniho Orlov a v 51. minutě v přesilové hře nebezpečně vypálil další bek Sergačov. Snížit mohl Fora. V 56. minutě po bekhendové přihrávce Anisimova dovršil výsledek Kučerov. V závěru ještě trefil v přesilovce Josi tyč a Georgijev tak nulu uhájil.

"Problémem byla špatná hra v přesilovkách, ale hráli jsme proti neuvěřitelně silnému soupeři. Ještě nikdy jsem Rusko neviděl takhle silné. V úvodu nás úplně přejeli," řekl trenér poražených Patrick Fischer. "Na hře v početní výhodě musíme zapracovat. Nino Niederreiter pro nás bude v tomto ohledu velkou posilou," vyhlížel Fischer očekávaný pondělní příjezd útočníka Caroliny.

MS v hokeji - skupina B (Bratislava):

Švýcarsko - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Anisimov (Orlov, Gusev), 27. Kučerov (Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, Zajcev). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Tufts (USA) - Malmquist (Švéd.), Oliver (USA). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 9056.

Sestavy:

Švýcarsko: Genoni - Josi, Y. Weber, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora, R. Diaz - Fiala, Hischier, S. Moser - Ambühl, Kurashev, Andrighetto - Martschini, Haas, Rod - Ch. Bertschy, Scherwey, Praplan - Hofmann. Trenér: Patrick Fischer.

Rusko: Georgijev - Něstěrov, Sergačov, Orlov, Zajcev, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov - Dadonov, Malkin, M. Grigorenko - Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, Gusev - Barabanov, Andronov, Kovalčuk - Tělegin. Trenér: Ilja Vorobjov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články