Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Rusko proti USA i severské derby. Čtvrtfinále MS nabídne atraktivní souboje

Rusko se ve čtvrtfinále mistrovství světa bude proti USA snažit potvrdit pozici jediného týmu, který na šampionátu ještě neztratil ani bod. Švédský výběr plný posil z NHL a usilující o zlatý hattrick se utká s Finskem, které se naopak rozhodlo vsadit na hráče z evropských soutěží. Kanada poměří síly se Švýcarskem, jež sice postoupilo až ze čtvrtého místa, ale loni javorové listy vyřadilo a věří, že je schopné nečekanou cestu až do finále zopakovat.

Kdo je největším favoritem play-off MS a co jednotlivé čtvrtfinálové duely nabídnou? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Rusko – USA (16:00, přímý přenos ČT sport/ctsport.cz)

"Američané mají na mistrovství tým složený z talentovaných a ofenzivně výborných hráčů," řekl trenér sborné Ilja Vorobjov.

Na MS se oba celky potkaly naposledy před dvěma lety v Kolíně nad Rýnem a Američané na závěr základní skupiny vyhráli 5:3.

Ve vyřazovací části spolu hráli o rok dříve na šampionátu v Moskvě a Rusko se po vítězství 7:2 radovalo ze zisku bronzové medaile.

Podle hvězdného Alexandra Ovečkina ruský tým jméno příštího soupeře moc neřeší, soustředí se jen na své výkony.

"Možná pro vás novináře je hrát s USA zajímavé a důležité, ale pro nás v tom není rozdíl," podotkl Ovečkin po úterní výhře nad Švédskem.

Utkání Kanada - Švýcarsko
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Kanada – Švýcarsko (16:10, přímý přenos ctsport.cz/HbbTV)

Javorové listy dvakrát za sebou neinkasovaly a ve čtvrtfinále budou usilovat o sedmou výhru v řadě. Kanaďané nezvládli jen první duel proti Finsku.

"Naše obrana hraje opravdu dobře," pochvaloval si po výhře nad USA útočník Kyle Turris. Jeho tým má Švýcarům co vracet. V loňském semifinále jim Kanada podlehla 2:3.

Utkání Švédsko - Finsko
zdroj: Reuters autor: KIM KYUNG-HOON

Finsko – Švédsko (20:10, přímý přenos ctsport.cz/HbbTV)

Švédsko mělo před soubojem se sbornou ještě teoretickou šanci vyhrát základní skupinu, ale po kolapsu ve druhé třetině, ve které inkasovalo šest branek, kleslo na třetí místo.

Před čtvrtfinále se tak muselo stěhovat do Košic. "Je dobře, že takový kolaps přišel ve skupině, a ne v play-off. Jsem přesvědčený, že ve čtvrtfinále budeme hrát mnohem lépe," řekl útočník Anton Lander před soubojem s Finskem.

I po druhém nezdaru na turnaji mají Švédové jen ty nejvyšší cíle. "Pro nás není žádné druhé nebo třetí místo, v hlavě máme jen zlato," podotkl útočník Gabriel Landeskog.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články