Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rusko na půl plynu přehrálo Rakušany 5:0

Rusové se proplížili k vítězství 5:0 nad Rakouskem. Outsider české skupiny B dlouho vzdoroval i díky nevelkému zájmu ruských hvězd, ale nakonec se musel po dvou gólech Jevgenije Dadonova a tref Nikity Kučerova, Ivana Tělěgina a Ilji Kovalčuka sklonit a strpět porážku. Rusové si po výhře nad Norskem připsali další tři body, Rakušané na první stále čekají.

Ruská radost v zápase proti Rakousku
zdroj: Reuters

I na půl plynu se dá na světovém šampionátu jasně zvítězit. Brilantní přesilovková souhra po ose Malkin, Kučerov, Gusev a střelec Dadonov. Jinak dlouho nic. Jen mdlé ploužení ruských hvězd po bratislavském ledu.

Rakušané se sice ke střele příliš nedostávali, ale když už ano, stálo to za to. Přečíslení čtyř na jednoho ovšem krátce po úvodním ruském gólu nevyužil Raffl. Koncem první části ještě zahrozil zblízka Heburger, ale gólman Georgijev byl na místě.

I málo stačilo. Také další kombinace stáli za to. Kučerov si vyměnil puk s Gusevem a překonal bezmocného Starbauma, vzápětí Tělegin efektně tečoval střelu mezi nohama. Na začátku třetí části proměnili šance Dadonov i Kovalčuk po vtipné nabídce Orlova.

"Je hezké, že to bylo na začátku vyrovnané. Ale jakmile to bylo 0:3, tak jsme věděli, že je hotovo. Ukázali jsme ale charakter, kluci stále blokovali střely. Bylo to těžké, jak jsme očekávali, ale můžeme si ze zápasu odnést i pozitiva," řekl rakouský útočník Raffl z Philadelphie.

Utkání se dohrávalo ve vlažném tempu, Ovečkinovy či Kuzněcovovy náznaky šancí už Starkbaum zneškodnil. Brankář Alexandr Georgijev z New York Rangers při premiéře na světovém šampionátu udržel čisté konto, stačilo mu k tomu 15 úspěšných zákroků.

"Bylo hezké začít shutoutem. Chceme jako tým hrát pokaždé dobře do obrany. Poté, co se stalo na konci zápasu s Norskem, jsem byl rád, že mi všichni pomohli k nule," řekl rodák z Bulharska Georgijev a připomněl, jak Andrej Vasilevskij přišel s Nory o nulu v 57. minutě za stavu 5:0.

Rusko - Rakousko 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Dadonov (Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (Gusev), 35. Tělegin (Kovalčuk), 41. Dadonov (Sergačov, Malkin), 45. Kovalčuk (Orlov, Kuzněcov). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Schukies (Něm.) - Leermakers (Niz.), Vanoosten (Kan). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 9033.

Rusko: Georgijev - Něstěrov, Sergačov, Orlov, Zajcev, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov - Dadonov, Malkin, M. Grigorenko - Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, Gusev - Barabanov, Andronov, Kovalčuk - Tělegin. Trenér: Ilja Vorobjov.

Rakousko: Starkbaum - Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Schlacher, Wolf, Strong - M. Raffl, Herburger, P. Schneider - Ganahl, Komarek, T. Raffl - F. Hofer, Hundertpfund, Zwerger - Haudum, Obrist, Rauchenwald. Trenér: Roger Bader.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články