Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Říha velké změny na Rusy neplánuje. Zrušil rozbruslení a v bráně se očekává Francouz

Od semifinálové porážky s Kanadou nemají ani celý den na regeneraci. Proto se kouč Miloš Říha rozhodl zrušit před zápasem o bronz s Ruskem ranní rozbruslení, aby jeho svěřenci nabrali co nejvíce sil. Trenér národního týmu zároveň prozradil, že neplánuje výraznější změny v sestavě. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport či webu ctsport.cz od 15:30.

Kouč Miloš Říha na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Národní tým bude mít na regeneraci přibližně 18 hodin, což na to, že je čeká neoblíbený soupeř, není nic moc. S Ruskem Češi prohráli čtyřikrát v řadě. Naposledy v základní skupině.

Trenéři proto zrušili ranní rozbruslení. "Nebudeme kluky nijak zatěžovat, jen si řekneme pár věcí, protože už jsme s Rusama hráli," připomněl porážku 0:3 ze skupiny kouč Miloš Říha. "Taktika bude podobná, akorát se budeme muset více zaměřit na vhazování, koncovku a předbrankový prostor," uvedl Říha.

Zhruba čtyři hodiny odpočinku k dobru, jež má sborná navíc, podle něho nehrají roli. "Myslím, že kluci umí odpočívat," prohlásil.

Příliš změn v sestavě neplánoval. "Chceme to postavit podle toho, jak se kluci budou cítit. A postavit to třeba hned zpátky, jak to bylo s Kanadou. Aby si kluci vyhověli, aby cítili důvěru, motivaci, aby si to dohráli ti, kteří celý turnaj prošli a odevzdali tam všechno. Aby mužstvo bylo zase kompaktní a pomohlo si," řekl Říha.

Po třech inkasovaných gólech od Kanady nahradil Patrika Bartošáka v brance Pavel Francouz. Kouč ale nechal situaci kolem gólmanů otevřenou. "Chci si nejdřív promluvit s trenérem brankářů a s klukama samotnýma, pak se o tom budeme teprve rozhodovat," uvedl Říha.

Z dlouhodobého působení v Rusku zná dobře ruskou náturu. "Já si myslím, že Rusové jsou na tom (po prohře s Finy 0:1) ještě hůř, protože je zajímá jen vítězství, a bude to pro ně těžký," mínil.

Zklamání však bylo velké i na české straně. "My všichni se budeme snažit to hodit za hlavu a udělat všechno pro to, aby ten výsledek pro nás byl daleko lepší než proti Kanadě. Hrajeme jakoby o zlato, oni ne," řekl Říha.

Jen tři střídání odehrál proti Kanadě obránce Michal Moravčík. "Má problémy s ramenem," přiblížil Říha, jenž opomenul při skládání sestavy na semifinále beka Davida Skleničku a mladého útočníka Filipa Chytila. "Tak jsme se zkrátka rozhodli, ale to je v mužstvu normální. Sklenička nám trochu propadal v obraně a měl problémy v situacích jeden na jednoho," prohlásil trenér.

Pravděpodobná sestava ČR:

Francouz - Hronek, D. Musil, Rutta, D. Sklenička, Gudas, Kolář, Zámorský - J. Voráček, Simon, Frolík - Palát, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, H. Zohorna - J. Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články