Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Říha je v nemocnici a páteční zápas vynechá. Účast na MS by ale ohrožena být neměla

Až v pátek čeští hokejisté vyjedou v Trenčíně do zápasu Euro Hockey Challenge proti Slovensku, na jejich lavičce bude chybět Miloš Říha starší. Trenér reprezentace je na pozorování v nemocnici v Nitře, kde se národní tým připravuje tento týden na květnové mistrovství světa. Důvod hospitalizace šedesátiletého kouče není známý. Přímý přenos utkání Slovensko - Česko sledujte v pátek od 17:55 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Miloš Říha
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Tým povedou asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek. K mužstvu by se Říha měl vrátit v sobotu, kdy je na programu další zápas se Slováky v Nitře.

"Trenér Miloš Říha vedl ještě včerejší trénink. Potom absolvoval pro kontrolu vyšetření v místní nemocnici a ukázalo se, že je potřeba krátkodobá hospitalizace kvůli sledování. Bude dvoudenní a k mužstvu se připojí pravděpodobně v sobotu. Čtvrteční trénink a páteční zápas v Trenčíně tak vedou mužstvo asistenti Robert Reichel s Karlem Mlejnkem," řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

"Konkrétní důvody pak záleží na něm, zda bude chtít zveřejnit. Nemyslím si však, že by měla být nějak ohrožena jeho účast na mistrovství světa," doplnil Zikmund s výhledem k vrcholu sezony. Šampionát začne 10. května.

Reichel bral situaci s nadhledem. "Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce. Teď tam budeme my s Karlem. Miloš absolvoval vyšetření v nemocnici, které trvá dva dny, připojit by se měl v sobotu dopoledne. Beru to úplně normálně, to vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím," ujistil Reichel.

S hlavním koučem je v kontaktu. "Myslím, že nejde o nijak extra velkou komplikaci. S Milošem komunikujeme a řešíme tréninky i sestavu. Určitá komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě," prohlásil Reichel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články