Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Říha byl po příletu do Prahy dojatý. Nesplnil jsem úkol, řekl český kouč v slzách

I s odstupem dvaceti hodin po prohraném utkání o bronz na mistrovství světa v Bratislavě přemohly trenéra hokejové reprezentace Miloše Říhu emoce. Při hodnocení šampionátu po návratu domů se na jeho tváři objevily slzy. Říha naznačil, že jeho pokračování na reprezentační střídačce nemusí být automatické, i když má platnou smlouvu pro příští sezonu.

Zklamaný trenér národního týmu Miloš Říha po MS
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Těžko se mi hledají slova. Jsem složitý trenér a chtěl bych poděkovat za důvěru. Úkol, který jsem dostal, jsem ale nesplnil. Nevím, jestli jsem udělal chybu já," řekl dojatý Říha krátce po příletu do Prahy.

Jak si vedl trenérský štáb na turnaji a co limitovalo českou reprezentaci v medailových zápasech? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Musím všem poděkovat. Jsem strašně hrdý na Česko, zase jsem hrdý na Česko. Všichni si nás zase váží. Pořád jsme parádní hokejový národ," doplnil šedesátiletý kouč s tím, že přímo v Bratislavě český tým pochválili i zástupci vítězného Finska. "Švédové a Rusové jsou někde úplně jinde, ale strašně se nás bojí," řekl Říha.

Říha má pověst přísného a rázného trenéra a přiznal, že měl obavy, zda jej budou hráči poslouchat a respektovat. "Byli ale skvělí. Musím ale přiznat, že mě to překvapilo. Pak už jsem ale zase byl svůj, na koni, a věděl jsem, že budou poslouchat. Nemuseli mě poslouchat, ale chtěli. Mrzí mě to ale i za ně," vrátil se k neúspěchu v boji o bronz.

"Pro mě to bylo zlato. Já osobně vím, kde jsme. Jsem realista. Hráli jsme o zlato a pro mě bylo důležité," podotkl Říha a ještě jednou ocenil bojovný výkon hráčů v závěrečném utkání.

Přestože šéf hokejového svazu Tomáš Král uvedl, že počítá s tím, že Říha i nadále povede národní tým a bude si moct sám určit složení realizačního týmu, Říha své pokračování jako automatické neviděl. "Musíme vše nejdříve zhodnotit, srovnat si v hlavách. Čeká mě jednání, kde si každý řekneme své. Nevím, zda budu pokračovat. Je tam spousta věcí, které bolí i mě," přiznal Říha a poděkoval fanouškům za podporu v průběhu šampionátu.

Několik desítek jich tým přivítalo i přímo na letišti. "Bylo to nádherné. Myslím si, že jsme úžasný hokejový národ. Máme trošku problémy v práci, ale pokud bychom to dotáhli, tak se vrátíme. Znovu si nás začínají vážit," podotkl Říha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články