Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reprezentace nabrala směr Bratislava. Do dějiště mistrovství světa zamířila vlakem

Národní tým se vlakem nasměroval do dějiště světového šampionátu v Bratislavě. Patnáctka hokejistů a převážná část realizačního týmu se vydala na čtyřhodinovou cestu z pražského Hlavního nádraží před desátou hodinou dopolední vyprovázena přibližně stovkou fanoušků. Přímé přenosy z mistrovství světa sledujte od pátku 10. května na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dmitrij Jaškin přichází na nástupiště k vlaku na pražském Hlavním nádraží
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Kvarteto hráčů Filip Hronek, Jan Kolář, Filip Chytil, Tomáš Zohorna i s koučem Milošem Říhou se připojí v Pardubicích, další čtveřice Patrik Bartošák, David Musil, Ondřej Palát a Hynek Zohorna v Brně a jako poslední přisednou v Břeclavi kapitán Jakub Voráček a obránce Petr Zámorský.

"Já jsem jel naposled vlakem před týdnem na turnaj do Brna s Honzou Kovářem. V sezoně jezdíme do Washingtonu a do New Yorku, takže vlakem cestujeme docela často. V letadle jsme celou sezonu a jet vlakem na mistrovství je změna. A je to super," řekl obránce Radko Gudas z Philadelphie.

Nováček v národním dresu Jakub Vrána si vyzkouší přesun s týmem po kolejích poprvé. "Zatím jsme cestovali jen autobusem a letadlem, takže to bude poprvé. Pustím si asi nějakou muziku, možná si zdřímnu," popsal své plány na cestu útočník Washingtonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová reprezentace odcestovala na MS vlakem

"Já jsem jel vlakem s Pardubicemi, když jsme hráli v Třinci. Jinak moc ne," přiblížil své zkušenosti v kariéře útočník David Tomášek z finské Jyväskylä. "Ale je to stejné jako v autobuse. Pustím si hudbu, nebo budu koukat na film, nebo spát," plánoval si Tomášek, který bude čekat, jestli se dočká debutu na mistrovství světa.

"Jsem hrozně rád, že jsem zůstal v nominaci a jedu. Uvidíme, jak to dopadne, jsou tam ještě nějaká místa pro kluky z NHL. Chci si to užít," prohlásil Tomášek.

Z vývoje v zámoří ale není nervózní. "Sleduju to, protože mě hokej baví. Ale abych se bál, kdo přijede, to ne. Osud to má ve svých rukou a ti hráči by nám určitě pomohli. Když budou moct přijet, tak určitě přijedou. Když ne, tak zabojují o Stanley Cup, což se jim může stát třeba jen jednou za život a přeju jim to," dodal Tomášek.

Příjezd do Bratislavy má český tým se zastávkami v Kolíně, Pardubicích, Brně, Břeclavi a Kútech naplánován na 13:50. Po přesunu do slovenské metropole čeká reprezentaci od 17:00 první trénink na Zimním stadionu Ondreje Nepely.

Ve hře jsou ještě tři hokejisté z NHL

Realizační tým nicméně i nadále monitoruje situaci v zámoří. Vzhledem k postupu Bostonu do finále Východní konference se sice na šampionátu určitě nepředstaví David Krejčí s Davidem Pastrňákem, ale možné akvizice mohou vzejít z vyrovnaných sérií mezi St. Louis a Dallasem či San Jose a Coloradem.

"Jsou věci, které neovlivníme. Pořád máme ve hře tři hráče, kteří mohou přijet. Takže musíme počkat na dva zápasy a podle toho uvidíme, co dál," řekl asistent trenéra českého týmu Robert Reichel.

Série St. Louis s Dallasem se uzavře rozhodujícím sedmým duelem v noci na středu a trenéři mají v hledáčku na možné posílení z týmu Stars centra Radka Faksu.

Colorado v noci na dnešek vyrovnalo sérii se San Jose a Říha s asistenty Reichlem a Karlem Mlejnkem budou ve čtvrtek ráno sledovat vývoj rozhodujícího střetnutí hraného v Kalifornii.

Jak informoval generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd při nedělní nominační tiskové konferenci v Brně, v případě vyřazení Avalanche je domluven na příjezdu gólmana Pavla Francouze, který je po působení na farmě v týmu Colorado Eagles k dispozici celku z Denveru jako trojka. Pokud by neuspěli domácí Sharks, tak by Říha a spol. rádi získali aktuálně druhého nejlepšího střelce play-off Tomáše Hertla.

Do turnaje vstoupí národní tým v pátek od 20:15 proti šampionům z minulých dvou let Švédům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články