Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přijel bych dřív, ale v Dallasu mi to zatrhli, přiznal Faksa. Ve čtvrtek chce hrát

Trvalo to déle, než se původně čekalo, ale Radek Faksa se přece jenom blíží startu na mistrovství světa v Bratislavě. Pětadvacetiletý centr se po potížích se zraněným ramenem, které po dohodě s vedením Dallasu odsunuly jeho premiéru na šampionátu na čtvrtek, cítí připravený do turnaje zasáhnout.

Radek Faksa
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Trenéři povolali Faksu jako kýženého centra, přestože jim bylo jasné, že dvě série play-off NHL se na jeho těle musely podepsat.

"Zbitý jsem. Hrál jsem v sezoně skoro 100 zápasů, což je velká porce. Hlavně v play-off je to fyzicky náročné. Hraje se obden a hodně do těla, do toho navíc cestování, za ta dvě kola v play-off jsem víc pobitý než v základní části. Teď mám ale pár dnů na to, abych si odpočinul. Vyšlo to super, že máme teď dva dny volna, a ve čtvrtek do toho vlítnu," řekl Faksa.

Věří, že nastoupí už proti Lotyšsku, ačkoliv přiznal, že po zranění ramena není jeho stav ještě stoprocentní. "Ale už to bude ve čtvrtek na zápas dobré," ubezpečil. "Chtěl jsem přijet dřív, jak jsem měl naplánováno, ale manažer Dallasu (Jim Nill) mi to zatrhnul. Jsem ale rád, že jsem vůbec tady a ve čtvrtek můžu nastoupit," doplnil Faksa.

Při tréninku se cítil dobře. "Byl to jen dobrovolný trénink a nebyl s celým týmem, takže jsem se do toho mohl trochu dostat. A byl to spíš trénink pro Pavla Francouze, takový gólmanský, zastříleli jsme si... Robert Reichel nás tam vzal na bruslení, zapracovat na kondičce a já už se těším na zítřejší týmový trénink. Bude to úplně o něčem jiném, nahrávky, souhra a takové věci," podotkl Faksa.

Rozhodnutí, zda bude opravdu v sestavě na čtvrteční večerní zápas, ale zůstane na trenérech. "Bude to určitě spíš na týmu než na mně samotném," uvedl Faksa, aniž tušil, jaké s ním mají trenéři záměry. "Zatím jsme se s panem Říhou jen pozdravili. S trenérem Reichelem jsme sice byli na ledě, ale o zápasu jsme ještě vůbec nemluvili," řekl Faksa.

Jak zamíchá příchod Faksy s českou sestavou? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články