Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příčina zbytečných faulů? Problémy s pohybem a backcheckingem, hodnotil Mlejnek častá vyloučení

Česká reprezentace sice Rakousko zdolala vysoko 8:0, ale i na přesvědčivé výhře našel asistent hlavního trenéra národního týmu Karel Mlejnek určité nedostatky. Nejvíce bily do očí fauly českých hráčů, když se v první polovině utkání dopustili šesti menších přestupků a celkem nasbírali 16 trestných minut.

Česká střídačka v čele s hlavním trenérem Milošem Říhou
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Národní tým se proti Rakousku uklidnil rychlým gólem po trefě Radka Faksy, ale poté se začali čeští hráči dopouštět vysokého počtu faulů. Jen v první třetině nasbírali čtyři menší tresty a nebýt druhé branky Dominika Kubalíka, mohla úvodní část hry dopadnout jinak.

"V dnešním utkání jsme měli v první třetině zase větší problémy s pohybem. Z toho pohybu jsme měli ze čtyř faulů dva stoprocentně zbytečné, kdy jsme měli problémy s backcheckingem. Ve druhé třetině už jsme měli lepší pohyb, ale hlavně jsme měli lepší kombinaci v útočném pásmu," uvedl Mlejnek k vyloučením.

Do poloviny zápasu si reprezentanti připsali šest trestů, z toho třikrát za hákování. Určité zákroky však byly ze strany rozhodčích hodnoceny úzkostlivěji, než je tomu zvykem. Také proto byla česká střídačka často na nohou či v diskusi se sudími a zejména pak trenér Miloš Říha musel krotit svůj temperament.

"Všichni doufáme, že v dalších utkáních budeme natolik odolní vůči takovým chybám a že prokážeme, že jsme vítězný tým. Věřím, že v play-off půjdou tyto věci mimo nás," poukázal Mlejnek na zbytečné fauly, ale i rozporuplné výroky rozhodčích u některých zřejmě špatně posouzených situací.

"Když už ke všemu došlo, tak jsme si mohli vyzkoušet dvojice útočníků i obranné páry, které chodí na oslabení," pochvaloval si Mlejnek.

Zdá se tak, že sestava se pomalu krystalizuje k určité definitivní podobě na blížící se čtvrtfinále, které se bude hrát ve čtvrtek. "První a třetí lajna jsou jasné. Dobré je, že si kluci našli role i v těch speciálních týmech. Ze třinácti útočníků nám hraje osm útočníků přesilovkové formace a zbylí útočníci jsou využití do oslabení. Já si myslím, že to je to zásadní, že jsme z drtivé části našli složení speciálních týmů," řekl Mlejnek.

Osm nastřílených branek a několik střelců dává české partě dostatek optimismu do dalších zápasů. "Pro naše mužstvo je to jedině dobře, pro sebevědomí jednotlivců a celého týmu. Ale všechno se odvine od čtvrtečního utkání," naznačil Mlejnek po utkání s Rakouskem.

"Do určitého herního rytmu se dostal Radek Faksa, utkání se mu velmi povedlo. Myslím si, že po těch zápasech po příletu byl dnes jeho výkon opravdu nejlepší. Z toho samozřejmě profitoval i Dmitrij Jaškin a svým způsobem i Kuba Vrána. A zároveň Michal Řepík a jeho vazba s dobrým pracantem Ondřejem Palátem byla dobrá," dodal Mlejnek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články