Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Přestřelku rozhodly až nájezdy. Dánové porazili Francii 5:4

Byla to přestřelka, jak se patří. Utkání mezi Dánskem a Francií ale nerozhodlo ani prodloužení, a na řadu tak musely v košické aréně přijít poprvé na letošním mistrovství světa nájezdy. A v nich měli navrch hokejisté Dánska, kteří po výhře 5:4 získávají bod navíc.

Utkání Dánsko - Norsko
zdroj: Reuters

Celkem osm zásahů v normální hrací době, to už je slušná gólová porce. Utkání mezi Dány a Francouzi se překlápělo ze strany na stranu. Vítěz ale mohl být jen jeden. Nakonec o něm rozhodl Frederik Storm, který se gólově prosadil i během utkání.

Právě Dánové se mohli ujmout vedení hned ve třetí minutě, ale gól nakonec nebyl uznán, protože na ledě se ocitlo příliš mnoho hráčů Francie. Rozhodčí navíc hru přerušil těsně před zakončením.

Francouzi naproti tomu dokonale zužitkovali hned svou první početní výhodu. Nejprve se dvakrát po sobě neprosadil dotěrný Leclerc, skóre nakonec otevřel Bertrand.

Svěřenci trenéra Heinze Ehlerse odpověděli minutu před sirénou při hře 4 na 4 z hokejky Storma. A aby toho nebylo málo, o 50 sekund později se z přesilovky prosadil i Lauridsen. Otočeno.

Jenže čtyři minuty po zahájení druhého dějství srovnal Dame-Malka. A pokud někdo čekal, že Francie bude neškodná, mýlil by se. To už ostatně dobře ukázaly minulé šampionáty.

V brance čaroval Hardy, což poznal Boedker při neproměněném trestném střílení. I díky tomu mohli Francouzi navýšit své vedení. Góly se o to postarali Fleury a v přesilovce Claireaux.

Dánům se ale následně povedlo něco podobného. Ještě ve druhé části snížili na 3:4 a ve 47. minutě vyrovnal Jesper Jensen. A protože o šest minut dále trefil Rech jen tyč, utkání se prodlužovalo.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, v nichž se více vedlo Dánsku. To proměnilo tři pokusy ze čtyř, kdežto Francie pouze dva.

"Trochu nás poznamenaly dva rychle inkasované góly, ale na konci druhé třetiny jsme snížili, vrátili se do hry a ve třetí části jsme byli lepší. Z přestřelky jsme vyšli jako vítězové, což je dobrý začátek," řekl útočník Mikkael Boedker.

"Kdybychom neudělali pár menších chyb, mohli jsme vyhrát. Poučíme se a v neděli se vrátíme silnější," prohlásil francouzský útočník Charles Bertrand.

Mistrovství světa v hokeji, Skupina A (Košice):

Dánsko - Francie 5:4 po sam. náj. (2:1, 1:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Storm, 20. M. Lauridsen (Storm, J. Jensen), 36. Eller (Boedker), 47. J. Jensen (Nicklas Jensen, Meyer), rozhodující nájezd Storm - 9. Bertrand (Claireaux, Hecquefeuille), 25. Dame-Malka, 33. Fleury (T. Bozon, Hecquefeuille), 34. Claireaux (Rech, T. Bozon). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Tufts (USA) - Ondráček (ČR), Goljak (Běl.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 6190.

Dánsko: Dahm - O. Lauridsen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Lassen, Nicholas Jensen, Larse, Bruggisser - Storm, Eller, Nicklas Jensen - Madsen, Regin, Boedker - Bau, J. Jensen, Meyer - Poulsen, Jakobsen, Olesen. Trenér: Heinz Ehlers.

Francie: Hardy - Dame-Malka, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Janil - Bertrand, Ritz, Perret - Fleury, Claireaux, T. Bozon - Rech, Texier, Treille - Valier, Berthon, Leclerc - Di Dio Balsamo. Trenér: Philippe Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články