Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Premiéra jako hrom. Ale je to jen první zápas, řekl po Švédech dvougólový Vrána

První zápas na mistrovství, výhra nad obhájci titulu a k tomu dva góly. Jakub Vrána mohl být po Švédech hodně spokojený. Několikrát v rozhovoru po zápase zmínil podporu fanoušků. Přízeň plných bratislavských ochozů reprezentantům hodně pomohla. Z debutujícího Vrány nervozita ihned po prvních sekundách opadla a soustředěným výkonem pomohl Česku k důležitému vítězství. Hned v sobotu je ale na programu zápas s Norskem. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 19:45.

Jakub Vrána slaví svou druhou trefu do švédské sítě
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nevěděl jsem, do čeho jdu, ale nervozita hned spadla při prvním střídání. Ještě jsme tu měli fanoušky za námi, takže to bylo parádní," shrnul Vrána ihned po zápase.

Bylo to znát. Už ve druhé minutě otevřel skóre Pak navíc vstoupil gólovou trefou do děje znovu, když dodal svému týmu v čase 55:50 klid navýšením skóre na 4:2. Zemi, kde hokejově vyrůstal, tak připravil o dlouhou sérii 17 vítězství na MS.

První gól padl se štěstím. Vrána ocenil, jak mu puk na střeleckou parketu k ráně bez přípravy připravil Dominik Kubalík. "Kubalda mě tam dobře viděl. Tady se hrozně těžko říká o puk, protože je hala hrozně hlasitá a špatně se slyšíme. Ale já si křikl a on mě viděl. Snažil jsem se hlavně vystřelit co nejrychleji. Někdy štěstíčko potřebujete, Lundqvistovi to tam propadlo a já jsem za to samozřejmě rád," popsal loňský vítěz Stanley Cupu.

Druhý gól dal po skvělém pasu od Filipa Hronka. "Viděl jsem, že špatně vystřídali. Snažil jsem se nabrat co největší rychlost. Křičel jsem na něj. Nevím, jestli mě slyšel tady v tom hluku. Ale zvednul hlavu, podíval se a krásně mi to tam nahrál. Já už se jen snažil to co nejlépe zakončit," řekl Vrána.

Hrálo se ve vysokém tempu a došlo i na několik strkanic. "Bylo vidět, že jim to bylo nepříjemné, že prohrávají. Snažili se provokovat, ale v některých situacích je důležité zachovat chladnou hlavu a soustředit se na náš tým a na zápas," podotkl Vrána.

Do žil největší vítězství nad Švédy na mistrovství světa od roku 1985 dodalo hráčům velkou porci sebevědomí. "Tady ti lidi, co přijeli, a lidi, co fandí doma – hodně to pro nás znamená, dává nám to hodně energie. Dobrý start," zdůraznil Vrána.

Je to jen začátek

Výhru nad stále úřadujícími mistry světa a pět vstřelených gólů ovšem neradno přeceňovat. "Je to ale jen první zápas. Máme před sebou ještě další zápasy a musíme se připravovat na Nory. Jde to rychle. Podívejte, kolik už je hodin. Musíme se vyspat a připravit se. Chcete vyhrát, necháváte na ledě všechno a samozřejmě to stojí i hodně sil," konstatoval Vrána.

"Čekají nás Norové, třeba tam nemají tolik hvězd jako Švédi, ale půjdou do zápasu s tím, že budou bojovat. Takže je potřeba, abychom na ně byli opravdu velmi dobře připravení," doplnil Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články