Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pozitiva převládají, hodnotí asistent Mlejnek úvod turnaje

Dva zápasy, dvě vítězství, spousta vstřelených gólů a jen málo těch obdržených. Čeští hokejisté navázali na úvodní vítězství nad Švédy dalším triumfem, tentokrát nad Nory. Asistent hlavního trenéra Karel Mlejnek připustil svou spokojenost nad výkony, když zdůraznil především hru obránců. Pochválil i premiéru gólmana Šimona Hrubce na MS.

Karel Mlejnek
zdroj: ČT sport

Čeští hokejisté zvládli i svůj druhý zápas na šampionátu. Na triumf nad Švédy navázali vysokým vítězstvím (7:2) v utkání s dalším severským soupeřem, norskou reprezentací. "Pozitiva převládají, ale v každém utkání se nějaké chyby najdou. Za vstup do šampionátu a potvrzení vítězství nad Švédy jsme ale velmi rádi," prozradil Mlejnek.

V utkání se vytáhli zadáci výběru hlavního trenéra Miloše Říhy. Mlejnek přiznal, že jde o strategii týmu. "Chceme, aby naši obránci útok podporovali. Myslím si, že to z větší části plní. Rezervy ale stále vidíme ve středním pásmu. Jsou pasáže zápasu, kdy můžeme hrát ve středním pásmu blíže soupeři a držet více modrou čáru. Chceme na tom pracovat," připustil.

"Nechceme obránce brzdit, naopak chceme, aby šli do přečíslení přes útočnou modrou čáru. Je to (náš) pokyn," dodal na adresu beků. Ti se předvedli i v přesilovkách, i když hlavními postavami první proměněné výhody Čechů na MS byli jiní. "Jsme rádi, že jsme přesilovku na pátý pokus proměnili. Voráček to udělal výborně střílenou přihrávkou na Frolíka," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mlejnek: Chceme, aby naši obránci útočili

Přesto má v přesilových hrách reprezentace co dohánět. "Jsou týmy, které mají přes třicet procent, takže je určitě na čem pracovat," zdůrazňuje Mlejnek, který pochválil výkon gólmana Šimona Hrubce. Šlo o jeho premiéru na MS. "Pro Hrubce to vůbec nebylo jednoduché, ale připravil se svědomitě a zvládl to velmi dobře," řekl.

O tom, kdo v brance nastoupí v pondělním duelu proti Rusku, ještě jasno není. "Gólmany budeme řešit a dozví se, kdo nastoupí proti Rusku. O volném dnu budeme mít společný program a tréninkový den, i když jeho délka bude kratší," nastínil Mlejnek další program českých hráčů na šampionátu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články