Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Poslední místo na české soupisce připadne Gulašovi, Tomášek odjel domů

Česká soupiska pro letošní mistrovství světa je kompletní. Na poslední místo byl zapsán útočník Plzně Milan Gulaš, který na Slovensko dorazil až po nečekané dodatečné pozvánce kouče Miloše Říhy a ve 33 letech si odbude premiéru na velké mezinárodní akci. Domů naopak odjel David Tomášek z Jyväskylä.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je dobře, že už jsme dopsali všechny. Mužstvo je odpočinuté z toho, že už nikdo nepřijde a nikdo nás neopustí. Ta parta zůstane spolu," řekl trenér Miloš Říha po dnešním utkání s Lotyšskem, v kterém Češi po obratu z 0:2 vyhráli 6:3. Ve středu rozšířili soupisku obránce Petr Zámorský z Hradce Králové a útočník Radek Faksa, kteří už zasáhli do duelu s Lotyšskem.

Gulaš se k týmu připojil v pondělí a doháněl tréninkové manko poté, co hrál naposledy zápas 15. dubna, kdy Plzeň prohrála v rozhodujícím sedmém zápase semifinále extraligy v Třinci (1:5). Předtím se omluvil kvůli zdravotním potížím.

Nakonec se dočká velkého turnaje poté, co v minulosti přišel z různých důvodů o start na pěti světových šampionátech a naposledy se zranil těsně před loňskými olympijskými hrami v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti MS, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel domů. Říha zatím neprozradil, zda s Gulašem počítá už do pátečního duelu s Itálií.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Lotyšsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články