Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pomalá taška ho nerozhodila. Na atmosféru v Brně už se těším, hlásí Hronek

On na letišti přistál, jeho hokejová taška nikoliv. Filip Hronek tak po příletu do Česka musel řešit nepříjemnost, která mu ale náladu nezkazila. Mladý bek se už nemohl dočkat, až dorazí k národnímu týmu, což se mu podařilo během dneška. Ve čtvrtek by neměl navíc chybět v úvodním utkání turnaje Carlson Hockey Games v Brně proti Finsku.

Filip Hronek
zdroj: ČTK/AP

Jednadvacetiletý odchovanec Hradce Králové má za sebou skvělou sezonu, kterou ozdobil premiérou v NHL. Mezi elitou byl dokonce druhým nejproduktivnějším českým obráncem, a to ještě sehrál jen 46 utkání a nastupoval i na farmě. V Grand Rapids dohrával sezonu a v AHL mu skončila v neděli.

"Těším se. Je to čest reprezentovat. Kór když je teď turnaj doma. Vždycky je super atmosféra, když hraje Kometa. Určitě to bude i na nároďák. I mistrovství je blízko, bude tam určitě taky skvělá atmosféra," řekl Hronek, který bude hrát v domácím prostředí v dresu národního týmu poprvé. Nenarušila to ani zpožděná výstroj po úterním příletu.

"Nepřišla mi hokejová taška, čekal jsem do večera, než přijde. Přijel jsem dnes ráno do Brna," dodal.

Situaci okolo budování reprezentačního kádru pro MS na Slovensku se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

Premiéru na velké mezinárodní akci si odbyl loni na šampionátu v Dánsku, kde si v osmi utkáních připsal tři body za gól a dvě asistence. "Určitě to pomůže. Vím, do čeho jdu. Znám tady víc kluků, je to lepší než minulý rok," prohlásil Hronek.

Uvědomuje si, že se musí v boji o nominaci ještě ukázat. "Je nás tady hodně, musíme se o to místo porvat," komentoval situaci, kdy je v týmu dvanáct obránců. Generální manažer týmu Petr Nedvěd ale označil Hronka za současnou kometu českého hokeje. "Člověk se cítí líp, když má důvěru. Roste s tím sebevědomí."

Hronek začal sezonu v prvním týmu Detroitu a hned v úvodním utkání sezony prožil premiéru v NHL. Putoval sice po kempu na farmu, ale při zraněních Niklase Kronwalla a Jonathana Ericssona byl povolán zpět. "Jsem spokojený se sezonou, že jsem si mohl zahrát NHL. Jsem za to rád," prohlásil Hronek.

V NHL dostal příležitost v 46 zápasech a připsal si 23 bodů za pět branek a 18 asistencí. "Je to super přispět k nějakým vítězstvím, ale lepší by bylo, kdybychom více vyhrávali," prohlásil Hronek, který ale v nejlepší lize získával stále více sebedůvěry. "Určitě se člověk cítí líp, když to jde podle plánu, než když se trápí."

Mrzelo jej, že Red Wings skončili až na 14. místě ve Východní konferenci a v play-off Detroit potřetí za sebou chyběl. "Je to zklamání, ale vědělo se o tom dlouho, že se to neudělá," uvedl Hronek.

Red Wings převezme nově jako generální manažer Steve Yzerman, bývalý dlouholetý kapitán Detroitu nahradí Kena Hollanda. Hronek zatím náznaky změn nezaznamenal. "Uvidíme, co se stane. Ještě jsem s ním nemluvil, takže uvidíme v létě. Já jsem odlétal hned druhý den, s nikým jsem moc nemluvil. Budeme se bavit až po mistrovství světa," řekl Hronek, který doufá, že se v týmu Red Wings definitivně zabydlí. "Uvidíme, co se stane po létě a tréninkovém kempu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
K nároďáku se připojil Ondřej Palát
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články