Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Po vypadnutí Dallasu by národní tým mohl posílit Faksa, Polák nepřijede

Vyřazení Dallasu z bojů o Stanley Cup znamenalo konec klubové sezony také pro dvojici českých hokejistů. Trenéři národního týmu mají zájem o útočníka Radka Faksu, naopak jeho spoluhráč z týmu Stars obránce Roman Polák se na mistrovství světa na Slovensku nepředstaví.

Radek Faksa
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Manny Flores

Faksa s Polákem prožili ve 2. kole play-off NHL hodně bolestné vyřazení. Dallas vedl nad St. Louis 3:2 na zápasy, následně ztratil šesté utkání doma a v noci prohrál texaský klub rozhodující sedmý duel až ve druhém prodloužení.

Zásadní pro příjezd pětadvacetiletého centra do Bratislavy, kde odehrají Češi základní skupinu, bude výstupní prohlídka.

"Zájem o Radka máme. On sám chce reprezentovat, jak nám říkal už v sezoně, ale musí samozřejmě ještě projít lékařskou prohlídkou. Musí se k tomu vyjádřit také generální manažer, čekají ho pohovory," uvedl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

"Když to všechno půjde hladce a dostane zelenou, budeme se samozřejmě snažit o to, aby za námi dorazil co nejdřív. O něco chytřejší budeme možná dneska večer, nebo zítra dopoledne. Zatím nemá cenu o tom nějak spekulovat," doplnil Nedvěd.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým trénuje v Bratislavě, připojit se k němu může Faksa

Připustil, že svou roli může sehrát i náročnost sezony, kterou má Faksa za sebou. "Hráč může třeba po sezoně změnit názor, může být zklamaný z vývoje té série, ale nemyslím si, že tohle by u Radka mělo nastat. Musíme počkat, v mých očích je teď alfou a omegou zdravotní prohlídka, protože po dvou kolech play-off v NHL má asi každý nějaké bolístky, tak snad je zdravotně v pořádku," uvedl Nedvěd.

Faksův příjezd by byl pro český výběr vítaný i proto, že jde o centra. "Trošku nám chybí post středního útočníka," připustil kouč Miloš Říha.

"Kdyby měl Radek chuť přijet, byla by to otázka několika málo dnů. Pro nás je to důležitý hráč a každý zápas, který za nás odehraje, bude určitě přínosem," je přesvědčený Nedvěd.

"Pokud by měl třeba nějaké menší zranění, řešili bychom pak až tady na místě, do jakého zápasu by případně naskočil. Třeba je na tom zdravotně perfektně a za dva dny ho máme v Bratislavě. Musíme si počkat, pro NHL není mistrovství světa prioritou," konstatoval Nedvěd.

Zájem mělo vedení týmu také o Poláka. "Roman se ale rozhodl jinak, na mistrovství světa přijet nechtěl, má k tomu své důvody a my to respektujeme," řekl Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články