Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Novinky před čtvrtfinále: Francouz má menší zdravotní problémy, dvojka bude Hrubec a Vrána je mimo čtyři útoky

Zhruba patnáct minut na ledě před klíčovou bitvou na MS. Kratší rozbruslení české hokejové reprezentace, po němž bude následovat večerní čtvrtfinále s Německem, ukázalo kontury sestavy. Předpokládá se, že útočník Jakub Vrána bude třináctý útočník, nebo usedne dokonce na tribunu, a brankář Pavel Francouz na ledě chyběl kvůli lehkým zdravotním potížím. Dvojku bude Patriku Bartošákovi dělat Šimon Hrubec. Přímý přenos utkání sledujte živě na programu ČT sport či na webu ctsport.cz od 20:00.

Reprezentační parťáci, brankáři Patrik Bartošák a za ním Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kapitán Jakub Voráček si sedl na střídačku v pantoflích, tentokrát zvolil protažení bez bruslí. Na ledě se proháněla část týmu. Z dvojic, které jezdily na brankáře Bartošáka s Hrubcem a zakončovaly, vyplynulo, že Vrána nejspíš naskočí jako třináctý forvard.

Existuje i možnost, že například do zápasu nepůjde. Jezdil při střelbě v duu s Filipem Chytilem, jenž si na šampionátu zatím připsal čtyři utkání.

Podrobnosti k sestavě však český tým tají. "Sestavu vám říkat nebudu, bohužel, musíte si na ni počkat," odbyl otázku asistent kouče reprezentace Robert Reichel.

To, že čtvrtfinále bude chytat Bartošák, se čekalo, ovšem na pozici dvojky bude připravený Hrubec, nikoliv Francouz. "Mohu potvrdit, že Pavel Francouz má menší zdravotní problémy, které nebudeme blíže specifikovat. Na střídačce bude připravený Šimon Hrubec," řekl mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund.

Naopak Němci nastoupili na rozbruslení v plné sestavě, jelikož včerejší trénink většina hráčů po příjezdu z Košic vynechala. Na ledě nechyběla největší hvězda soupeře Leon Draisaitl z Edmontonu, který letos nasázel 50 branek.

"Víme o Draisaitlovi, jaký je to hráč. V NHL hraje s McDavidem, hodně mu to pomáhá. Ale teď hraje za Německo, je to jiný zápas. Jde hlavně o náš výkon, jak k tomu přistoupíme. Věřím, že kluci budou nachystaní večer a že to zvládneme," dodal Reichel.

Je nám líto, video expirovalo.
Proti Německu bude nejspíš chytat Bartošák

Pravděpodobná sestava ČR:

Bartošák (Hrubec) - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - Palát, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, H. Zohorna - J. Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články