Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nikdo nás úplně nepřehrál. Na šampionátu můžeme udělat dobrý výsledek, myslí si Palát

Čeká ho první seniorské mistrovství světa. Ondřej Palát je jedním z 25 nominovaných hráčů na šampionát na Slovensku. Po porážce s Ruskem (1:4) byl přesvědčen, že na turnaji může česká reprezentace uspět, pokud bude hrát dobře v obraně.

Ondřej Palát v utkání proti Rusku
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Už při příjezdu z Floridy, poté co Tampa jako vítěz základní části NHL vypadla senzačně v prvním kole Stanley Cupu, prohlašoval, že na MS by rád získal medaili. Na svém cíli nic nezměnil ani po třech zápasech turnaje v Brně, z nichž odehrál dva. "Nikdo nás úplně nepřehrál. Když proti těm týmům budeme hrát dobře odzadu a pohlídáme střední pásmo, můžeme udělat (dobrý) výsledek," řekl.

Proti Švédsku i Rusku nastupoval Palát v útočné trojici s Filipem Chytilem a Dmitrijem Jaškinem, tedy s dalšími dvěma hráči z NHL. A odehráli dobrá utkání. "Jaškin je hodně silný na puku a Chytil tam dobře jezdí na centru. Takže uvidíme," uvedl Palát.

Český tým prohrál v závěrečném zápase brněnského turnaje s Ruskem 1:4, nicméně Palát neviděl zápas nijak černě. "První třetina nebyla špatná vůbec, ve druhé tam bylo pár šancí. Kdybychom my proměnili alespoň půlku těch příležitostí, skončilo by to remízou. Je to škoda," řekl.

Sám se cítil líp než v sobotním zápase proti Švédsku, který byl pro něj letos v národním dresu premiérový. "V sobotu jsem byl ještě takový unavený, ale dnes už to šlo. Mám z toho pozitivní pocit a těším se, co bude dál," uvedl krátce předtím, než byla zveřejněna nominace.

V zápase proti Rusku byl Palát často vidět v konverzaci s klubovými spoluhráči. "Jo, s Vasilevským, Kučerovem a Sergačovem jsme se bavili hlavně o hokeji, pak jsme se na závěr pozdravili a popřáli si štěstí," řekl na konto protihráčů.

Rusové sobotní zápas proti Švédsku nezvládli a skoro odchodili, proti Česku předvedli už lepší výkon. "Mají tam neskutečné hráče, ale já si myslím, že kdybychom hráli ještě trochu lépe z obrany, tak těch šancí neměli tolik. A my kdybychom to proměňovali, tak mohl být výsledek jiný," dodal Palát k soupeři, s nímž se český tým potká v základní skupině světového šampionátu v Bratislavě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články