Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nervózní tým uklidnil kapitán. Měli jsme nohy v písku a urvali to vůlí, řekl Voráček

Zase se ukázalo, že hokejová reprezentace má na letošním mistrovství světa pravého lídra. Jakub Voráček zlomil vyrovnaný stav ve čtvrtfinále s Německem čtyři minuty po startu třetí třetiny druhou českou brankou a nasměroval mužstvo k vítězství 5:1. Čtvrtá branka na turnaji a celkově šestnáctý bod. 

Kapitán Jakub Voráček si chrání puk před Němcem Gerritem Fauserem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Najel si typicky ze strany, první ránu zápěstím gólman Philipp Grubauer vyrazil, na dorážku už neměl. Ve 45. minutě to bylo 2:1 pro český tým, který nasypal do německé branky ještě další tři góly.

"Kdybych jel zleva, Frolda by to měl na volej. To bych určitě nahrával, jenže za této situace byla nahrávka fakt těžká. Měl bych to přes ruku a on pak taky. Věděl jsem, že když vystřelím, může se to k někomu z nás odrazit, což se taky stalo. Pak jsem to jen zametl," popsal Voráček klíčový moment utkání.

Dlouho se čeští reprezentanti s Německem trápili. Měli sice převahu a po první třetině větší počet střel 11:6, ale koncovka vázla. "Po bruslařské stránce jsme si něco vytvořili, ale je pravda, že to určitě dlouho nebyl náš zápas. Měli jsme nohy v písku. Věděli jsme ale, že to urveme vůlí. Když zůstaneme u naší hry, tak góly prostě dáme," povídal třetí nejproduktivnější muž turnaje.

Stejně jako už několikrát během turnaje Voráček potvrdil, že mužstvu bezmezně věřil. "Na pochyby nebyl čas. Soustředil jsem se spíš na to, abychom si vytvořili šance a dali nějaký gól. Ani po té nešťastné brance na 1:1 se nic nezměnilo," připomněl Voráček moment, kdy po špatné Bartošákově rozehrávce skóroval Frank Mauer.

Sedm let čekání na medaili může utnout semifinálové vítězství nad Kanadou. "Postup přes čtvrtfinále je nádherný pocit. Teď nás čeká Kanada. Bude to strašně těžké, ale věříme si. Skvěle bruslí, jsou opravdu kvalitní. Musíme si vorazit. Tohle nás stálo hodně sil," oddechl si unavený devětadvacetiletý útočník Philadelphie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články