Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Německý veletoč a slovenský zmar. Neuvěřitelné, těžko hledám slova, přiznal Nagy

Měli to ve svých rukou. Slováci 58 minut Němce přehrávali, dokázali otočit skóre a věřili, že si po dlouhých letech přiblíží naději na účast ve čtvrtfinále mistrovství světa. Němci sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnali a po hrubé slovenské chybě rozhodl 27 sekund před koncem Draisatl o krutém obratu. Podruhé za sebou museli Slováci skousnout hořkou prohru v posledních sekundách. Po utkání se jim jen těžko hledala slova, sen o čtvrtfinále se pomalu rozplývá.

Německá radost a slovenský zmar
zdroj: Reuters

"Neuvěřitelné, co se stalo s Kanadou i dneska. Těžko hledám slova," hlesl smutně nejzkušenější slovenský útočník Ladislav Nagy.

Kanaďané zasadili Slovákům rozhodující úder dvě sekundy před třetí sirénou a zápas nato takový veletoč. "Je to těžké. 58 minut jsme byli lepším mužstvem," posteskl si obránce Erik Černák

Němci vsadili vše na jednu kartu a Slováci hru proti šesti hráčům v poli nezvládli. Markus Eisenschmid dostal příliš mnoho prostoru a přesnou ranou vyrovnal necelé dvě minuty před koncem. Přesto mohli domácí bojovat o alespoň jeden bod, který by jim do bojů o čtvrtfinále dával jistou výhodu.

Martin Marinčin necelých 40 sekund před koncem měl ve své moci puk na útočné modré čáře, jenže nepochopitelně zazmatkoval a nechal si ho vypíchnout v nejméně vhodnou dobu. A hlavně ho získal pro Slováky ten nejméně vhodný hráč. Draisaitl – mistr okamžiku.

"Když vyrovnali, začali jsme dělat horší věci s pukem a ty dvě minuty o zápase rozhodly. Měli jsme to zjednodušit a dohrát zápas v klidu," poznamenal Černák. "Na té modré čáře to bylo nešťastné a Němci toho využili," dodal.

Draisaitl dostal puk do jízdy a přes obránce rychlou ranou švihem prostřelil Čiliaka. "Je to výborný hráč a umí z takových šancí dát gól," uznal Černák.

Obrovská rána. Z hokejky německé hvězdy i do slovenských srdcí. Na střídačce se po sobě hráči a trenéři nechápavě dívali, fanoušci v Košicích oněměli. "Nesmí nás ale tahle prohra položit. Musíme dál pokračovat a být jako tým," burcoval ještě mírně opařený Černák.

Už po Kanadě Slováci těsnou porážku 5:6 těžce nesli, fanoušci dokonce po utkání pískali při hymně soupeře. Teď bylo na stadionu Ladislava Trojáka hrobové ticho. "Každý zápas teď musíme vyhrát a musíme dát do toho všechno a poděkovat se fanouškům. Dneska byli zase skvělí," podtrhl Nagy.

Bude to ovšem přetěžká práce a Slováci nebudou mít svůj osud podle všeho ve vlastních rukou. Zatímco Němci mají na svém kontě 12 bodů a vedou s přehledem skupinu A, čtvrtfinále mají na dosah a přiblížili si i účast na olympijských hrách v Pekingu, Slovensko se se třemi body krčí na šesté pozici. Ani tři "povinné" výhry nad papírově slabšími soupeři jim play-off zajistit nemusí a nezbývá jim než doufat v souhru dalších výsledků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články