Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Němci vyhráli i potřetí - tentokrát to odnesli Francouzi

Tři zápasy, tři výhry, devět bodů. To jsou příjemné počty německých hokejistů na světovém šampionátu. Na Slovensku se jim zatím daří, ovšem těžší váhy je teprve čekají. Po Dánsku a Velké Británii vyřídili i Francii 4:1. Ta má zatím velké starosti, protože ve třech zápasech uhrála jen jediný bod.

Leon Draisaitl
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Peter Schatz,via www.imago-images.de

S gólmanem Grubauerem z Colorada nastoupil německý celek, ale už v polovině zápasu o něho přišel. Zkušený brankář odjel do šatny nejspíš kvůli zranění a na ledě jej zastoupil Treutle. Podle agentury DPA měl Grubauer svalové problémy. "Doufáme, že střídal jen z preventivních důvodů," řekl kapitán Němců Moritz Müller.

V tu dobu už byl stav 1:1, když vedení favorita zrušil historicky nejlepší střelec Francouzů na světových šampionátech Fleury, který se v Německu trefil už podruhé. Další hráč ze zámoří Draisaitl však dostál roli tahouna a německá herní převaha se projevovala i na skóre, zatímco na straně Francie se stále víc projevovala únava. I když v závěrečné třetině vydrželi téměř dvouminutové ostřelování branky v oslabení tří proti pěti.

Nebyla to žádná hokejová hitparáda a nepřinesla ani překvapení na úkor německého celku. Francouzům, i když se dostali do nadějných pozic, chybělo víc fantazie i souhry. Nic v jejich prospěch nezměnila ani dlouhá hra bez brankáře v závěru, v době, kdy Němci hráli chvíli i ve čtyřech, naopak inkasovali do prázdné branky.

"Naše hra se zlepšila. Velké výzvy jsou ale teprve před námi," řekl Patrick Hager a poukázal na fakt, že doposud Němci hráli s papírově slabšími týmy. Teď je čeká celek Slovenska.

"Myslím si, že jsme hráli dobře a alespoň bod jsme si zasloužili. Snažili jsme se soupeře nepouštět do šancí a odehráli jsme asi nejlepší zápas na turnaji," řekl francouzský obránce Olivier Dame-Malka.

Skupina A (Košice):

Německo - Francie 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer - 25. Fleury (T. Bozon, Manavian). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Romasko - Lazarev, Šišlo (všichni Rus.). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4013.

Německo: Grubauer (31. Treutle) - M. Müller, Holzer, Seidenberg, Seider, Nowak, J. Müller, Reul - Pföderl, Hager, Ehliz - Tiffels, Draisaitl, Kahun - Eisenschmid, Michaelis, Plachta - Mauer, Fauser, Noebels. Trenér: Toni Söderholm.

Francie: Hardy - Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil - Valier, Ritz, Perret - Fleury, Claireaux, T. Bozon - Rech, Texier, Treille - Bertrand, Guttig, Leclerc - Berthon. Trenér: Philippe Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články