Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Němci udolali v důležitém zápase Dánsko 2:1, rozhodl Tiffelsův gól do šatny

Hokejisté Německa zvládli výsledkově i své druhé utkání na turnaji, v důležitém souboji dvou aspirantů na čtvrtfinále udolali Dánsko 2:1. Němci rozhodli o svém vítězství dvěma zásahy v druhé třetině, rozhodující gól vstřelil 11 sekund před druhou sirénou Tiffels. Dánsko dokázalo ve třetí části už jen snížit a nenavázalo tak na výhru nad Francií.

Utkání Dánsko - Německo
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Samozřejmě, že můžeme hrát lépe, ale máme plný počet bodů a to je hlavní," řekl útočník Frederik Tiffels, který se na výhře Německa podílel vítězným gólem.

Souboj Dánska a Německa moc hokejové krásy nenabídl. V 7. minutě se sice Bergmannovi podařilo překonat dánského brankáře Dahma, rozhodčí však po podnětu trenéra Seveřanů gól kontroverzně neuznali kvůli údajnému postavení Ehlize v brankovišti.

"Byl jsem si jistý, že je to branka. Nerozumím tomu, proč ji neuznali," uvedl útočník Yasin Ehliz, na jehož kolizi s Dahmem si trenér soupeře stěžoval.

Oba týmy následně nevyužily několik přesilových her a bezbrankový stav se změnil až v polovině zápasu.

Při hře čtyři na tři se prosadil přesně střílející Plachta. Druhý gól přidali Němci jedenáct sekund před koncem druhé třetiny, kdy skóroval Tiffels.

Dány ale gól do šatny nepoznamenal a ve třetí části se jejich výkon zlepšil. Eller a Nicklas Jensen trefili tyč, Bau v 51. minutě již dokázal snížit.

Vyrovnat ale Seveřané už nestihli, gólmana Niederbergera podruhé nepřekonali ani v závěrečné power-play.

Němci měli radost již před zápasem: dvě hodiny před jeho začátkem totiž do Košic dorazil brankář Philipp Grubauer, který tým posílí po vyřazení Colorada z play-off NHL.

"Bylo fajn, že jsem měl tři čtyři dny přestávku, ale teď se už těším na led," uvedl Grubauer a naznačil, že bude připraven nastoupit v úterý proti Francii.

Dánsko - Německo 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Bau (Meyer, Larsen) - 31. Plachta (Draisaitl, Eisenschmid), 40. Tiffels (Kahun, Mauer). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Romasko (Rus.) - McCrank (Kan.), Oliver (USA). Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 5605.

Dánsko: Dahm - O. Lauridsen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Lassen, Nicholas Jensen, Larsen, Bruggisser - Storm, Eller, Nicklas Jensen - Madsen, Regin, Boedker - Bau, J. Jensen, Meyer - Poulsen, Jakobsen, Olesen. Trenér: Heinz Ehlers.

Německo: Niederberger - M. Müller, Holzer, Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, Reul - Eisenschmid, Draisaitl, Plachta - Mauer, Kahun, Tiffels - Pföderl, Hager, Ehliz - Bergmann, Fauser, Noebels. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články