Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Němci čekají na velkou posilu do branky, z Colorada přijede Grubauer

Brankář Philipp Grubauer z Colorada posílí hokejisty Německa na mistrovství světa. Sedmadvacetiletý loňský vítěz Stanleyova poháru s Washingtonem přicestuje do Košic v neděli a poprvé bude s týmem trenéra Toniho Söderholma v pondělí. Němci ale vstupují do turnaje už dnes, a to od 16:15 proti Velké Británii. Utkání odvysílá živě ČT sport, web ctsport.cz a HbbTV.

Německý gólman Philipp Grubauer v dresu Colorada
zdroj: ČTK/AP

Colorado vypadlo ve středu ve 2. kole play-off NHL po porážce se San Jose 3:4 na zápasy. Grubauer si pro play-off vybojoval v Avalanche v konkurenci Rusa Semjona Varlamova roli jedničky a ve 12 zápasech měl průměr 2,30 obdržené branky na zápas, úspěšnost 92,5 procenta a jednou udržel čisté konto.

V základní části odchytal 37 utkání s průměrem 2,64 gólu na utkání, úspěšností 90,9 procenta a jednou udržel nulu. Celkem má na kontě v NHL 138 zápasů a dalších 16 v bojích o Stanleyův pohár. Na mistrovství světa se Grubauer představí po startech v roce 2014 v Minsku a předloni doma v Kolíně nad Rýnem potřetí. V roce 2016 byl také členem Výběru Evropy na Světovém poháru v Torontu, který dokráčel až do finále.

POSLECHNĚTE SI Hokej fokus podcast k úvodu mistrovství světa:

Na turnaji ale nechytal. Colorado Grubauera získalo z Washingtonu loni v červnu spolu s právy na obránce Brookse Orpika výměnou za druhé kolo loňského draftu. Brankář následně s Avalanche uzavřel tříletou smlouvu na 10 milionů dolarů.

Na německé soupisce jsou gólmani Mathias Niederberger z Düsseldorfu a Niklas Treutle z Norimberka, třetí původně nominovaný Dustin Strahlmeier ze Schwenningenu se startu na šampionátu nedočká. Gólman Thomas Greiss z New York Islanders se po vyřazení rovněž ve 2. kole play-off omluvil kvůli zranění ramena.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články