Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Naše jízda nekončí, ale musíme se zlepšit. Nechceme být čtvrtí, velí dvougólový Kovář

Vzal to na sebe v nervózním čtvrtfinále jako první a otevřel skóre. Jan Kovář překonal německého brankáře Philippa Grubauera ve druhé třetině chytrou střelou zápěstím, poté pečetil postup po čtyřech letech do semifinále gólem do prázdné branky na 5:1. Rozhodně však neoplýval euforií, naopak nabádá ke zlepšení výkonu.

Český útočník Jan Kovář slaví gól ve čtvrtfinále MS
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Potvrdily se předpoklady a byla to pro vás těžce vybojovaná výhra?

Němci byli hodně siloví, nevyhrávali jsme souboje a moc jsme se ze začátku neudrželi ve třetině. Hráli dobře, zato my jsme neplnili, co jsme měli. Uklidnil nás až gól na 2:1, spadlo to z nás a posléze jsme si výsledek už pohlídali.

Dolehla na vás tíha favorita utkání?

Začali jsme relativně dobře, jenže pak přišlo jedno špatné střídání, znejistěli jsme a Němci toho využili. Dostali se do zápasu a dělali nám problémy.

Jak jste viděl svoji první trefu?

Kdybych střílel rovnou, moc šancí na tvrdou střelu jsem neměl. Proto jsem se snažil trochu popojet, rozhodit gólmana z jeho místa. Věděl jsem, že pošlu puk do protipohybu, ale netušil jsem, že brankář takhle zareaguje. Sežral to.

Co se vám honilo hlavou po vyrovnání Němců?

Že to bylo naprosto zasloužené, protože v té době jsme nepředváděli vůbec dobrý hokej. Strašně jsme chybovali. Vzali jsme si z toho ponaučení a jdeme dál.

Snažili jste být trpěliví a věřili, že se ve třetí třetině dostanete do tempa a rozhodnete zápas?

Byli jsme rádi, že jsme se vůbec rozjeli. Vývoj po prvních dvou třetinách nebyl dobrý, naše předváděná hra byla špatná. Museli jsme si k tomu něco říct v šatně. Nicméně jsme postoupili, za což jsme šťastní.

Je velká úleva, že se po čtyřech letech postoupilo zase do semifinále?

Jasně, jsme spokojení. Jenže tímhle naše jízda nekončí. Rozhodně nemůžeme být v žádné euforii, protože jsme nepodali dobrý výkon, a o víkendu musíme být lepší. Nechceme skončit čtvrtí. Do dalšího zápasu jdeme jednoznačně s tím, že chceme vyhrát a porvat se o finále.

A teď vám v cestě stojí Kanada...

Co na ni říct? Těžký tým plný skvělých hráčů. Viděl jsem, jak Kanada přejela ve skupině Ameriku… Nečeká nás nic lehkého. Nyní se zaradujeme, ale zároveň už je třeba se chystat na semifinále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články