Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Národní tým čeká bitva s nadupanou sbornou. Do branky se vrací Bartošák

Přímý souboj o první místo v tabulce skupiny B čeká české hokejisty v duelu s tradičním rivalem Ruskem. Do branky národního týmu se vrátí Patrik Bartošák, který po vítězství nad Švédy a nočním přejezdu do Ostravy a zpět k porodu syna v sobotním zápase s Nory kryl záda Šimonu Hrubcovi. Oba týmy mají po úvodních dvou kolech plný počet bodů, a vzájemný zápas tak může sehrát zásadní roli v konečném pořadí. Ve hře je vedle možného lepšího nasazení pro vyřazovací boje také to, kdo bude muset na čtvrtfinále do Košic a kdo zůstane na klíčový zápas turnaje v Bratislavě. Přímý přenos sledujte od 15:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Česko – Rusko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Češi vstoupili do turnaje ideálně. V páteční premiéře porazili obhájce zlata Švédy 5:2 a v sobotu přidali další tříbodový zisk proti Norům (7:2). Právě Norsko se na úvod utkalo se sbornou, která vyhrála 5:2, v neděli pak Rusové vynulovali Rakušany po výsledku 5:0.

"Nemyslím si ale, že by mělo být výhodou, že dosud neabsolvovali zápas s těžkým soupeřem. Myslím si navíc, že měli tři kvalitní zápasy i v rámci brněnského turnaje. To byla daleko větší prověrka než tady. Každý zápas je jiný, každý den je jiný. Věřím, že se dobře připravíme a budeme hrát, co po hráčích budeme chtít," přál si asistent trenéra Robert Reichel.

"S Rusy už jsme hráli, taky si z toho něco vezmeme. Ty rozdíly nebudou úplně velké," řekl kouč Miloš Říha s připomínkou porážky 1:4 v generálce na šampionát v rámci brněnského turnaje EHT.

Trenéři i přes dobré výsledky chtějí, aby mužstvo odstraňovalo nedostatky. "Vždycky vidíme nedostatky, ale to si řekneme mezi sebou, které jsme viděli," podotkl Reichel.

Důležitost zápasu pro pořadí v tabulce neřeší. "Zaměřujeme se den ode dne. Turnaj je dlouhý, je dost zápasů. Zítra je další a to je pro nás důležité, co bude dál, to neřešíme," prohlásil Reichel.

Případný další úspěch by mohl znovu o něco posílit sebevědomí českého výběru a umocnit povedený vstup do turnaje. "Jsme dobře připravení, máme výborné lídry, kteří mužstvo táhnou. Máme turnaj, na který jsme se dobře připravili, hráči mají chuť. Zatím se nám daří. A když se hráčům daří, tak i hlava pracuje trošku jinak," podotkl Reichel.

S Bartošákem v brance

"Sestava bude stejná jako proti Norsku, změna bude jen na postu brankáře," řekl po dopoledním dobrovolném rozbruslení Reichel. Na ledě krom brankářského tria strávili zhruba půlhodinu obránci Petr Zámorský, David Musil a Filip Hronek a útočníci Jan Kovář, Dominik Kubalík a David Tomášek.

"Včera jsme měli povinný trénink pro všechny, dneska byl individuální. Někdo toho využil, někdo ne. Příprava je trošku jiná, máme zápas brzo. Ještě bude mítink, a to je tak všechno," řekl Reichel.

Pravděpodobná sestava:

Bartošák - Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, D. Sklenička, D. Musil - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Chytil, Palát - Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík - H. Zohorna, Jaškin, T. Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články