Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Na tréninku práská do puků a čeká. Pořád platí, že chci být rozdílový hráč, říká Vrána

Zatím na svou šanci ve vyřazovací fázi mistrovství světa čeká, ale není vyloučené, že už to dlouho nebude trvat. Útočník Jakub Vrána si v pátek dopoledne dával se skupinkou dalších několika hráčů dobrovolný trénink před semifinále s Kanadou, na ni ale může mít páku. Přímý přenos semifinále sledujte na programu ČT sport či webu ctsport.cz zítra od 19:00.

"Jsem pořád připravený, proto furt trénuju střely navíc, kdyby náhodou byla nějaká možnost se vrátit. Určitě budu rád a snažit se týmu co nejvíc pomoct a být rozdílový hráč," komentoval Vrána svou situaci.

Na tréninku si skládá puky z různých pozic a pálí na branku pod břevno jeden za druhým. "Je důležité, aby člověk trénoval situace, v nichž se objeví v zápase, a uměl zachovat klidnou hlavu. Ruce pak pracují automaticky. Proto jsou tréninky, aby si to každý osahal," prohlásil Vrána, který letos nastřílel v NHL 24 branek.

Na čtvrtfinálovou výhru 5:1 proti Německu se díval pouze z tribuny. "Nervozita byla cítit. Je to důležitý zápas a za stavu 1:1 jsem klukům věřil, že to někdo zlomí, což se povedlo. Bylo to strašně důležité," uvedl forvard Washingtonu Capitals.

Svou pozicí mimo sestavu bral s nadhledem, zapšklý není. "Samozřejmě že týmu přeju. Jsem pořád členem mužstva. Proti Němcům to bylo důležité vítězství. Jdeme na Kanadu, určitě se na ni připravím i já, i když nevím, jestli budou změny. Uvidíme," sdělil odchovanec Letňan. 

Čekání zažil už na farmě Capitals v Hershey Bears, než pronikl do nejslavnější ligy světa. "Jak to prožívám? Dokud tým vyhrává, je všechno oukej a snažím se udržet v tempu, kdyby se náhodou něco stalo nebo byl důvod změnit sestavu. Přijel jsem z jednoho důvodu, udělat týmový úspěch. Medaile je velké lákadlo," zopakoval Vrána. 

Reprezentační kouč Miloš Říha po utkání s Německem řekl, že vynechání Vrány ze sestavy byla pouze reakce na tento duel. V dalším zápase může být vše jinak. Zvlášť když Vrána zná protihráče z kanadsko-americké NHL velice dobře.

Třeba kanadského gólmana Matta Murrayho. "Je vysoký, zabere hodně místa v bráně. Bude důležité s ním hnout do strany. Když střelu uvidí, chytne ji. Klukům doporučuju naznačit střelu nebo udělat extra přihrávku navíc a tím pádem s ním hnout," radil Vrána.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články