Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na šampionát jedou všechny útočné posily z NHL, do kádru se dostali i Tomášek s Musilem

Trenér české reprezentace Miloš Říha odtajnil konečnou nominaci na mistrovství světa na Slovensku. Podle předpokladů se dostalo na všechny útočníky z NHL, kteří byli povoláni do přípravy včetně Jakuba Vrány, který do zápasů Euro Hockey Tour nenastoupil.

Říha měl na generálku na České hokejové hry v Brně v kádru 36 hráčů, ze kterých už ve čtvrtek vypadl z rodinných důvodů ze hry o šampionát útočník Jiří Sekáč z Kazaně. Střevní potíže už ve středu sebraly možnost ukázat se ještě na turnaji Radimu Zohornovi z Mladé Boleslavi, který se na rozdíl od bratrů Tomáše a Hynka na MS nepředstaví.

Do výběru, který pocestuje v úterý do Bratislavy, se nedostali také brankář Marek Langhamer, obránci Jakub Jeřábek, Jakub Krejčík, Tomáš Kundrátek, Filip Pavlík a útočníci Rudolf Červený, Tomáš Fořt, Lukáš Rousek a Martin Zaťovič. V kádru jsou tři brankáři, osm obránců a čtrnáct útočníků.

Nováčky na velké mezinárodní akci mohou být gólman Šimon Hrubec, obránce David Musil a útočníci Jakub Vrána, David Tomášek a Hynek Zohorna. Na mistrovství světa se představí poprvé také gólman Patrik Bartošák a útočník Ondřej Palát. Bartošák se už ale zúčastnil loňských olympijských her v Pchjongčchangu. Palát nechyběl pod pěti kruhy v roce 2014 v Soči a startoval i na Světovém poháru v roce 2016.

Nejvíce akcí má na kontě jediný mistr světa v českém kádru Jakub Voráček, který se na MS vydává pošesté a hrál i na olympiádě (2014) a Světovém poháru (2016). Zlato získal v roce 2010 v Německu. Nejvíce startů (116) má centr Jan Kovář, který je také s 24 góly nejlepším střelcem. Představil se dosud na pěti šampionátech i loňských OH.

Účast z loňského mistrovství světa v Dánsku si zopakují beci Filip Hronek, Radko Gudas, David Sklenička, Michal Moravčík a útočníci Dmitrij Jaškin, Filip Chytil, Dominik Kubalík a Michal Řepík.

Český tým se přesune do dějiště šampionátu v úterý dopoledne vlakem. V pátek ve 20:15 vstoupí do turnaje utkáním proti Švédsku. Dalšími českými soupeři v základní skupině B v Bratislavě budou Norsko, Rusko, Lotyšsko, Itálie, Rakousko a Švýcarsko.

Nominace českých hokejistů na mistrovství světa na Slovensku (10.- 26. května):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice; 9 zápasů), Šimon Hrubec (Třinec; 6), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL; 52).

Obránci: Michal Moravčík (Plzeň; 21 zápasů/1 branka), Petr Zámorský (Hradec Králové; 57/2), David Musil (Třinec; 16/0), Radko Gudas (Philadelphia/NHL; 24/3), Filip Hronek (Detroit/NHL; 10/2), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 94/7), Jan Rutta (Tampa Bay/NHL; 31/4), David Sklenička (Laval/AHL; 26/1).

Útočníci: Dmitrij Jaškin (20/6), Jakub Vrána (oba Washington/NHL; 0/0), Jan Kovář (Plzeň; 116/24), Michael Frolík (Calgary/NHL; 39/5), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 17/5), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 56/17), Ondřej Palát (Tampa Bay/NHL; 11/2), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 67/22), Dominik Simon (Pittsburgh/NHL; 26/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 24/6), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL; 73/12), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.; 19/2), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 82/14).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články