Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na boj o zlatý hattrick se Švédové chystají s třinácti hokejisty z NHL

Silný tým, který bude sahat po třetím titulu za sebou, pošlou na hokejové mistrovství světa Švédové. V přípravě celku je třináct hokejistů z NHL. Velkou oporou by měl být zejména brankář Henrik Lundqvist z New York Rangers, olympijský vítěz z roku 2006 z Turína a mistr světa z roku 2017 z Paříže a Kolína nad Rýnem.

Slavící bratři Henrik a Joel Lundqvistové
zdroj: ZUMA autor: Aftonbladet

I další posily z NHL už dosáhly se švédskou reprezentací na velké úspěchy. Obránce Oliver Ekman-Larsson z Arizony byl u posledních dvou triumfů jak ve Francii a Německu, tak i na loňském mistrovství světa v Kodani. Před dvěma roky slavil titul také útočník Marcus Krüger z Chicaga, který také s Blackhawks získal v letech 2013 a 2015 Stanleyův pohár.    

Zlato z loňska mají také beci Adam Larsson z Edmontonu, Erik Gustafsson z Chicaga a útočníci Elias Pettersson z Vancouveru a Adrian Kempe z Los Angeles. Gólman Jacob Markström s útočníkem Louiem Erikssonem z Vancouveru mají zlato už z roku 2013 z mistrovství, které se konalo ve Stockholmu.    

Debutovat na velké akci mohou zadáci Robert Hägg a Oskar Lindblom z Philadelphie a útočník Mario Kempe z Arizony a Jesper Bratt z New Jersey. Ten je jako jediný ze zámořských hráčů v nominaci na zápasy s Finskem v Euro Hockey Challenge, které Švédové hrají ve čtvrtek v Kouvole a v pátek v Helsinkách.    

Další hvězdy se zapojí později. Generálkou před šampionátem budou pro severský výběr Carlson Hockey Games ve Stockholmu a Brně. V závěrečném turnaji Euro Hockey Tour je čekají tradiční utkání s Ruskem, Českem a Finskem. Švédové budou také v pátek 10. května prvním soupeřem českého týmu v základní skupině B na mistrovství světa v Bratislavě.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články