Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčík čekal na druhou reprezentační trefu 83 zápasů. Jsem rád, že to tam padlo, říká obránce

Hokejový obránce Jakub Krejčík načal svou reprezentační kariéru při debutu brankou a na další přesný zásah čekal sedm let a pět měsíců. Stejně jako v duelu 17. prosince 2011 proti Finsku (5:1) na Channel One Cupu sedmadvacetiletý hráč finské Raumy v Euro Hockey Challenge proti Německu otevřel skóre a radoval se nakonec z výhry (5:4). Druhý duel Česko - Německo můžete sledovat od 17:15 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Jakub Krejčík
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Při debutu jsem dal gól snad při prvním střídání a teď pauza asi 83 zápasů, to je slušné. Jsem samozřejmě rád, že to tam padlo a pomohlo to k vítězství," usmíval se Krejčík při vzpomínce na první střelecký zápis.

V Rusku při premiéře otevřel skóre v osmé minutě ránou do levého horního rohu, tentokrát v čase 5:18 jeho pokus v přesilové hře ještě gólman Dustin Strahlmeier zasáhl vyrážečkou, ale pak mu puk zapadl do branky. "Gólman to vyrazil do vzduchu a spadlo to za něj, takže štěstí," podotkl Krejčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Německo

Na jeho branku rychle navázal hned za 18 sekund další bek Jan Kolář, ale Němci do 10. minuty i kvůli vyloučení Michala Řepíka na dvě plus dvě minuty vyrovnali. "Ta jejich přesilovka nám úplně nepomohla. Bylo to v blbé chvíli, vedli jsme 2:0 a musíme si to pohlídat. Byla tam velká okénka v obraně, víme, říkali jsme si to a ještě je na čem pracovat," uvedl Krejčík.

Český tým po úvodním duelu ve Znojmě proti Rakousku (3:1) v dalších dvou duelech inkasoval shodně čtyřikrát. V sobotu v Linci v odvetě s Rakušany vyhrál 5:4 až po samostatných nájezdech. "Samozřejmě třeba proti Švédům nebo Rusům si takové chyby vůbec nemůžeme dovolit. Šancí měli dost. Kdybychom hráli ještě proti kvalitnějšímu soupeři, tak jsme nemuseli vyhrát. Je dobře, že furt můžeme na něčem pracovat a zlepšovat to," uvedl Krejčík.

Německo, které loni na olympijských hrách v Pchjongčchangu získalo stříbro, bylo podle něj kvalitou výše než Rakousko. "Hrajou trošku agresivněji. Je to zase o něco lepší soupeř," prohlásil. Atmosféru v zaplněné Realistic Aréně si hokejisté užili. "Bylo to super. Jsme rádi, když je plný dům a lidi se na nás přijdou podívat. Určitě to není lehké, venku je krásně a takže jsme za to vděční," ocenil fanoušky Krejčík.

Zatímco minulý týden hráli Češi duel s Rakouskem s odstupem tří dnů a cestovali ze Znojma do Lince, s Němci se utkají hned ve čtvrtek opět v Karlových Varech. "Asi to bude lepší. Budeme už v tempu a nebudeme muset nikam přejíždět. Bude to ku prospěchu," dodal Krejčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články