Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kovář odjel z Bratislavy domů. Říha zatím zapsal na soupisku 19 hráčů

S reprezentací absolvoval celou přípravu a dorazil i na Slovensko, brankář Jakub Kovář se ale na mistrovství světa nepředstaví. Den před jeho zahájením ho trenéři v čele s Milošem Říhou poslali domů a na soupisku před duelem se Švédskem zapsali gólmany Patrika Bartošáka a Šimona Hrubce. Zároveň čekají na Pavla Francouze, který má dorazit ze zámoří. Na soupisce je zatím 19 hráčů z 24, kteří jsou nyní v Bratislavě - vedle gólmanů sedm obránců a deset útočníků. Celé MS sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Zleva Šimon Hrubec, Patrik Bartošák a Jakub Kovář během tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Říha ještě v poledne po prvním tréninku na ledě hlavní haly Zimního stadionu Ondreje Nepely avizoval, že na soupisce pro zápas se Švédskem bude pravděpodobně 20 hráčů. "Napíšeme dva brankáře, sedm obránců a možná 11 útočníků," řekl kouč.

Momentálně jsou mimo soupisku obránce Petr Zámorský a mezi útočníky Hynek a Tomáš Zohornové, David Tomášek a Robin Hanzl. Čeká se přitom, jak dopadnou výstupní prohlídky a pohovory u centra Radka Faksy z Dallasu. "Podoba soupisky se může ještě změnit, máme na čas ji doplnit až do chvíle, kdy budou zbývat dvě hodiny do zápasu," připomněl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Z útočníků se v modrých dresech pro hráče mimo základní sestavu ocitli během úvodních tréninků Tomášek s Tomášem Zohornou. Dnes ho měl spolu s Tomáškem Zohornův bratr Hynek.

Kdo je favorit MS? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Ani tahle sestava z tréninku, kdy jsme zkoušeli určitou variantu, není finální," uvedl Říha. "Myslím, že to nefunguje, takže to vrátíme zpátky. Odehrajeme to ve třech lajnách a ve čtvrté budeme improvizovat. Počkáme si, až přijede centr, a složíme to jinak," zmínil očekávaný Faksův příjezd.

"Zase je to pro nás taková novinka. Mysleli jsme ještě na další posily, ale máme na to rozhodnutí ještě čas. Soupisku můžeme nahlásit až dvě hodiny před zápasem," dodal Říha.

Třicetiletý Kovář byl co do počtu reprezentačních zápasů s více než pěti desítkami startů jasně nejzkušenější z celé trojice. Bartošák s Hrubcem jsou teprve na jednociferných číslech: Bartošák má na kontě devět startů, Hrubec šest.

Premiéru v národním mužstvu může mezi již zapsanými hráči vyhlížet třiadvacetiletý útočník Jakub Vrána, jenž loni vyhrál Stanley Cup s Washingtonem a je jediným debutantem ve výběru. Nejzkušenějším v tomto ohledu je naopak jiný člen ofenzivy Jan Kovář s již 116 starty a 24 góly. Jako další může na metu sta reprezentačních startů dosáhnout obránce Jan Kolář. Potřebuje k tomu odehrát na turnaji alespoň šest utkání.

Proti obhájcům titulu, kteří budou v Bratislavě usilovat o třetí zlato v řadě, nastoupí čeští hokejisté v pátek ve 20:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Čechy v Bratislavě dohlíží ze zdi legendy, hotel mají pár kroků
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články