Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kane si připsal nejvíce bodů v americké historii. Turnaj si užívám, bylo by pěkné ho vyhrát, řekl

Kane na světových šampionátech nasbíral úctyhodných 36 bodů. Překonal tak legendárního Marka Johnsona, olympijského vítěze z Lake Placid a člena Síně slávy mezinárodní federace IIHF i amerického hokeje.

Patrick Kane je americkým rekordmanem
zdroj: Reuters

"Je to pro mě velká chvíle. Když pomyslím na ty všechny skvělé americké hráče a děti, které vyrůstají v USA a sní o tom, že budou hrát za svou zemi...," řekl Kane po zápase proti Velké Británii, ve kterém si připsal body za gól a dvě asistence.

Rodákovi z Buffala stačily k překonání rekordu starty na třech světových šampionátech. Kane se představil v roce 2008 v Halifaxu a Québecu i loni v Kodani a Herningu, kde Američani získali bronzové medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání USA - Velká Británie

"Turnaj si zatím užívám. Na mistrovství světa jsem potřetí a bylo by opravdu pěkné ho vyhrát. Ale i osobní úspěch je pro mě hezký," uvedl třicetiletý Kane, který má ve sbírce úspěchů také stříbro z olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 a pod pěti kruhy nechyběl ani o čtyři roky později v Soči. Představil se také v roce 2016 na Světovém poháru v Torontu.

Zatímco Kane potřeboval k zisku 36 bodů (13 gólů a 23 asistencí) 21 zápasů na MS, dnes jednašedesátiletý Johnson na osmi šampionátech odehrál 62 utkání (15+18).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články