Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanada přišla před MS o největší hvězdu. Tavares se zranil a odletěl domů

Ve sbírce zlatých medailí v dresu Kanady mu chybí jen ta z mistrovství světa, ale na Slovensku ji John Tavares nezíská. Hlavní hvězda týmu s javorovým listem na dresu se šampionátu nezúčastní. Nejlépe placený hráč NHL z Toronta si poranil v tréninku mezižeberní sval a odcestoval na vyšetření domů.

John Tavares na tréninku Kanady
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Jussi Nukari

"Jsme zklamaní, že se John nemůže zúčastnit mistrovství, ale poté, co jsme kontaktovali Maple Leafs, jsme se dohodli, že pro něj bude nejlepší návrat domů a podrobné vyšetření," řekl jeden z generálních manažerů kanadského týmu Jason Botterill.

Osmadvacetiletý Tavares se měl představit v dresu Kanady na velkém turnaji poprvé od září 2016, kdy byl ve vítězném týmu na Světovém poháru v Torontu. Reprezentoval také na olympijských hrách v Soči v roce 2014, odkud si přivezl zlato. Na MS hrál v letech 2010 až 2012 a na cenný kov nedosáhl.

"Víme, že se John těšil na možnost opět obléci dres s javorovým listem. Byli jsme nadšení, že jako člen týmu zúročí letité zkušenosti z NHL i z mezinárodní scény," litoval Botterill ztráty opory.

Tavares loni v létě po devíti letech opustil New York Islanders a podepsal s Maple Leafs sedmiletý kontrakt na 77 milionů dolarů. V této sezoně díky podpisovému bonusu bral 15,9 milionu a byl nejlépe placeným hráčem ligy.

V NHL má jednička draftu z roku 2009 na kontě 751 zápasů a 709 bodů za 319 branek a 390 asistencí. V 31 duelech play-off zaznamenal 27 bodů (13+14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články