Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kanada opět vyučovala v přesilovkách. Debakl Německa řídil hattrickem Stone

Javorové listy nabírají na play-off formu. Kanaďané si poradili s Německem vysoko 8:1 a bodově se na něj dotáhli. Favorita táhl zejména Mark Stone, který zazářil hattrickem, dva góly vstřelil Anthony Mantha. Oba týmy postupují do čtvrtfinále.

Utkání Kanada – Německo
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Německo chtělo Kanadu potrápit, ale favorit nevyzpytatelný duel zvládl s přehledem. Sílu potvrdil už v přesilových hrách, ve kterých soupeře zatlačil a dvakrát je využil. Kanaďané se tak v početních výhodách prosadili na turnaji už devětkrát. Tentokrát se trefili obránce Chabot s útočníkem Stonem.

Forvard javorových listů potvrdil střelecký apetit z konce ročníku a po gólech v dresu Vegas v play-off NHL se dostává do ideálního rozpoložení také na šampionátu. Proti Německu přidal k zásahu v přesilovce další dvě branky a ještě před druhou přestávkou zkompletoval hattrick.

"Začali jsme dobře. Lepšíme se ale den ode dne a i díky tomu, že se nám daří jako týmu, daří se i jednotlivcům. Odehráli jsme tedy nejlepších 60 minut, ale to je přesně to, co chceme. Hrát od začátku do konce. To nejlepší ale chceme hrát v bojích o medaile," uvedl Stone.

Němci, kteří na tom byli před utkáním bodově lépe než Kanaďané, definitivně rezignovali na zdramatizování duelu na začátku závěrečné třetiny. Další tři direkty v rozmezí 147 sekund je uzemnily a konečnou podobu výsledku dal Reinhart a po něm Cirelli dokonce ve vlastním oslabení.

Jediný úspěch poražených zařídil v přesilovce Ehliz, který těžil z dobré clony spoluhráče před brankářem Murraym a zmírnil kanadský rozlet po snížení na 1:3. V závěru ale na Stonea navázal Mantha, který se prosadil hned dvakrát během necelých dvou minut.

Situace ve skupině A se tak zamotala. Kanada poskočila na druhé místo právě před Německo díky vzájemnému zápasu, oba soupeři ztrácí na vedoucí Finsko jeden bod. Čtvrté jsou o další bod zpět Spojené státy.

"Chtěli jsme se držet mimo trestnou lavici, protože jsme věděli, jak dobrá Kanada v přesilovkách je. A hned na začátku jsme to pořádně pocítili. Je to zklamání," řekl útočník Markus Eisenschmid, který je s šesti body nejproduktivnějším hráčem týmu.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku – skupina A (Košice):

Kanada - Německo 8:1 (2:0, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 3. Chabot (Marchessault, Strome), 17. Stone (Severson, Nurse), 27. Stone (Strome, Marchessault), 39. Stone (Dubois), 44. Mantha, 45. Mantha (Turris), 46. S. Reinhart (Strome), 54. Cirelli (Joseph) - 39. Ehliz (Eisenschmid, Seidenberg). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Staňo (SR) - Kaderli (Švýc.), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 6:4, navíc Hager (Něm.) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6510.

Kanada: Murray - Severson, Nurse, Stecher, Chabot, Myers, Theodore, Fabbro - Stone, Dubois, Marchessault - Reinhart, Couturier, Cirelli - Mantha, Turris, McCann - Joseph, Strome, Jost - Henrique, Bertuzzi. Trenér: Alain Vigneault.

Německo: Treutle - M. Müller, Holzer, Seidenberg, Nowak, J. Müller, Reul, Schopper - Pföderl, Hager, Ehliz - Kahun, Draisaitl, Tiffels - Eisenschmid, Michaelis, Plachta - Mauer, Noebels, Bergmann - Fauser. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články