Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jsme tu jenom kvůli zlatu, hlásí Couturier. Kamarádství s českým duem půjde stranou

Po celou sezonu sdíleli jednu kabinu a bojovali v dresu Philadelphie. Pro semifinále mistrovství světa ale kamarádství mezi Seanem Couturierem a českým duem Radko Gudas, Jakub Voráček půjde stranou. Kanadský útočník očekává s národním týmem těžkou bitvu, ale zároveň přiznává: "Jsme tady z jediného důvodu, chceme získat zlato."

Sean Couturier
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Monika Skolimowska

S českými spoluhráči si Couturier před semifinálovým soubojem stihl v Bratislavě popovídat. "Bylo to v krátkosti. Prohodili jsme pár slov o tom, jak to jde. Ale večer na ledě to bude jiné," řekl Couturier.

Je mu jasné, že to v případě setkání s Gudasem na ledě nebude mít lehké. V roce 2017 na světovém šampionátu v Paříži například český bek uštědřil ránu pěstí jinému spoluhráči z Flyers Claudu Girouxovi. Sám Couturier si po kolizi s ním loni v dubnu při tréninku poranil koleno.

"To je prostě Radko Gudas, každý ho zná, každý ví, jak hraje. Tvrdě, vždycky na hraně. Není v tom rozdíl ve Philadelphii ani v reprezentaci. Musíme být na něj připraveni, mít hlavy nahoře, když je na ledě. Musíme si dát pozor," prohlásil Couturier.

Je rád, že je s Gudasem v NHL v jednom týmu. "Ale tady to neplatí. Na ledě neexistuje žádné přátelství. Všichni to víme, ani mě jako spoluhráče by Radko nešetřil. Musíme být na to připravení, zůstat soustředění a hrát naši hru," řekl šestadvacetiletý mistr světa z roku 2015.

Další dva spoluhráče z Flyers má po boku v kanadském výběru – brankáře Cartera Harta a obránce Philippa Myerse. "Dva skvělí a mladí hráči. Mají hodně talentu a skvělou budoucnost v NHL. Hart už na tomhle turnaji ukázal, jak umí být úspěšný. Myers se každý den zlepšuje. Každý v týmu se na našem úspěchu podílí stejným dílem, neděláme v tom žádné rozdíly," uvedl Couturier.

"Bude to těžký zápas. Mají zkušený a talentovaný tým, jsou na tom dobře bruslařsky a nastříleli tady hodně gólů. Budeme se snažit hrát dobře dozadu a omezit jejich útočnou sílu," řekl Couturier směrem k českému týmu.

Kanada chce po loňském čtvrtém místě dosáhnout na triumf, který slavila naposledy v roce 2016 v Rusku. "Jsme tady z jediného důvodu, chceme získat zlato. Dva týdny tvrdě pracujeme a zlepšujeme se. Všichni jdeme za jediným cílem a ujišťujeme se v tom navzájem," prohlásil. Na mistrovství světa startoval i v roce 2017, kdy získal stříbro.

Hlavní síla Kanaďanů je podle něj na turnaji v přesilových hrách, v kterých má tým kouče Alaina Vigneaulta padesátiprocentní úspěšnost. "Na tomhle turnaji nám jdou velmi dobře. To je věc, díky které vítězíme a můžeme vítězit. Chceme v tom pokračovat. Navíc proti Švýcarsku jsme zlepšili i hru v oslabení, byť jsme dostali dva góly. Speciální týmy mohou dnešní semifinále rozhodnout," podotkl Couturier.

V týmu Flyers jej od příští sezony povede právě Vigneault. Práci bývalého kouče Vancouveru a New York Rangers poznal právě na šampionátu. "Je těžké hodnotit trenérovu práci na krátkodobém turnaji a srovnávat to s klubem. Je to pár týdnů, ale zatím je to fajn. Měli jsme dobrý první mítink, od té doby budujeme v týmu určité vztahy a jdeme za úspěchem. Zatím je to fajn," dodal Cuturier.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články