Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Jordána těší nová smlouva v Amuru. Tým by se měl posílit, říká a v NHL fandí Mrázkovi

Scénář na jedničku pro každého hokejistu. Reprezentační obránce Michal Jordán má o budoucnosti jasno už před blížícím se mistrovstvím světa v Bratislavě a nemusí ho znepokojovat myšlenky, co bude po šampionátu. Osmadvacetiletý zlínský odchovanec se zkušenostmi z NHL uzavřel s vedením Amuru Chabarovsk nový dvouletý kontrakt. 

Reprezentační obránce Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Mám z toho velkou radost. Už po konci sezony se to začalo řešit. Amur měl zájem a já to vnímal tak, že by bylo fajn, kdyby to vyšlo. Jsem hrozně rád, že jsem si těmi výkony řekl o další smlouvu a v klubu mě chtěli i nadále," řekl Jordán.

Dohoda ho těší i proto, že má vyřešenou budoucnost ještě před MS a už se tím nemusí zabývat. "Je to fajn. V těch minulých letech to bylo vždy na poslední chvíli a je to pak stresující. I když na to nechcete moc myslet, je to těžké. Moc si toho vážím, že nabídka Amuru byla tak rychlá. Nemusel jsem přemýšlet nad něčím jiným," pochvaloval si Jordán.

A to vše i přesto, že týmu z více než půlmilionového města kousek od čínských hranic uplynulá sezona nevyšla. "Tu minulou sezonu jsme se dostali do play-off, byla výborná, hrozně jsem si to užíval. V téhle to bylo výsledkově horší a celou dobu jsme s tím nějak bojovali," připustil Jordán, jehož tým skončil na dně Východní konference.

"Nedařilo se nám, ale pak se vyměnil trenér, přišel nový (Alexandr Guljavcev) a já byl i proto rád, že jsem mohl prodloužit, protože je to výborný trenér. Na konci sezony jsme se zlepšili, vyhráli několik zápasů v řadě, tak doufám, že tým se ještě posílí a začneme tu příští sezonu tak, jak jsme minulou končili. Doufám, že bude zase líp. Říkali sami, že by chtěli posílit," přál si Jordán.

Působiště nechtěl měnit i proto, že se v Chabarovsku zabydlel. "Našel jsem pěkný byt, kde jsme byli s rodinou ty dva roky. Mám to dvě minuty chůzí na zimák, dvě minuty do obchodního centra. To město je parádní, zvykl jsem si tam a i rodina je nadšená. Sama manželka se přikláněla k tomu, abychom tam zůstali, což mě překvapilo. Je to těžké s těmi přelety, ale dá se to zvládnout. A už vím, do čeho jdu," přiblížil Jordán.

Vedle vlastních hokejových povinností pečlivě sleduje vývoj v NHL. A moc přeje Carolině. Hurricanes v noci na dnešek vyřadili v rozhodující sedmé bitvě 1. kola obhájce Stanley Cupu Washington.

"Sleduju to docela dost. Psal jsem si s Mrázou (brankářem Petrem Mrázkem) a moc jim fandím. Mohu říct, že od výměny trenéra je to v dobrých rukách. Rod Brind'Amour je zkušený a umí s těmi hráči jednat. Jsem z toho fakt nadšený a moc jim to přeju. Jsem rád, že se klub ubírá tím směrem," řekl Jordán, jehož si Carolina vybrala při draftu 2008. Odehrál za ni 79 zápasů a zaznamenal tři góly a čtyři nahrávky.

Vedle brankáře Mrázka zůstává v kontaktu i s dalšími. "S pár klukama si občas napíšeme, jak se mají a podobně. Většinou s Mrázou, ale v kontaktu jsem i s několika ostatními."

Kam až Hurricanes podle jeho odhadu dojdou? "Ty poslední dva měsíce základní části měli neskutečné, teď se to přeneslo dál. A tím, že vyřadili výborný tým jako Washington, je to nabilo pozitivní energií a vírou, že mohou dojít daleko. Vypadla Tampa i Toronto, myslím, že je to hodně otevřené. Strašně moc jim to přeju a hlavně Mrázovi," dodal Jordán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články