Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jen tři hodiny a hurá na led. Reprezentace už trénovala, soupisku na Švédy Říha tají

Pouhé tři hodiny trvalo českým hokejistům, než si po příjezdu do dějiště mistrovství světa v Bratislavě zatrénovali. Výběr kouče Miloše Říhy pobyl na ledě tréninkové haly zhruba hodinu a čtvrt. S hotelem i kabinou panuje naprostá spokojenost. Finální soupisku si nechá kouč pro sebe, odtajní ji až těsně před úvodním utkáním. Přímé přenosy sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od pátku.

Česká reprezentace na slovenském ledě
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Národní tým vyjel podle plánu na plochu tři hodiny poté, co dorazil vlakem do slovenské metropole. "Byl to zase takový trénink na rozcvičení. Jako pokaždé, když jsme měli nějakou pauzu. Než přijde v pátek ostrý start, zopakujeme si věci, co se týká obrany i založení útoku, přesilovky a oslabení," řekl Říha.

Cestu vlakem si členové výpravy pochvalovali. "Jen škoda, že jsme byli zavření v tom vagonu a nemohli lidi pozdravit. Myslím, že to trochu čekali a možná byli zklamaní. Jsou to naši fanoušci a žijí tím vším s námi," uvedl Říha.

Blíž už bydlet nemohou

Český tým se stejně jako při MS 2011 ubytoval v hotelu hned vedle haly. "Pro nás je to ideální. Už jsme šestý týden někde pryč a tím autobusem jsme se už dost nacestovali," připomněl Říha.

"Jsme moc rádi, že jsme takhle přímo na místě, nebudeme muset shánět autobus, nehrozí nám žádné dopravní zácpy... Dáme sraz rovnou v kabině a kluci si přijdou a odejdou podle potřeby. Regeneraci navíc můžeme udělat v hotelu. Tohle je nejlepší varianta, co může být," doplnil Říha.

S kabinou jsou Češi spokojení

S kabinou a zázemím panovala v týmu spokojenost. "Vybrali jsme si tu, která byla dosažitelná. Švédové si vybírali první, Rusové si zařídili kabinu domácího Slovanu. Zkoušel jsem o ni samozřejmě usilovat a vím, na čem to ztroskotalo, ale nechci to říkat," řekl s úsměvem Říha, jenž Slovan v minulosti trénoval.

"Vybrali jsme si kabinu tak, abychom byli nejblíž ledu, ale také tak, abychom se nikomu nevměšovali a nikdo se nevměšoval nám," dodal Říha.

"Jde hlavně o to, aby byla v týmu dobrá atmosféra, pak je jedno, jakou máš kabinu," uvedl kapitán Jakub Voráček. "Když máte velkou kabinu a prožijete špatné mistrovství, je to pak úplně jedno. Někdy jsou menší kabiny lepší, protože parta je víc pohromadě," řekl Voráček, jenž plánoval zastat roli týmového DJ. "Mám hudbu hodně rád a dám si na tom záležet."

Sestava na poslední chvíli

S nahlášením soupisky plánuje Říha počkat. Oddálit ho může až na dvě hodiny před pátečním duelem se Švédy. "Nechám si to až na poslední chvíli, co to půjde. Stejně tak i s tím, kdo nastoupí v brance," řekl kouč.

Modré dresy - obvykle určené pro hráče mimo sestavu - dnes při tréninku oblékli útočníci Tomáš Zohorna a David Tomášek. "Nechci spekulovat, zda tam modří budou, nebo ne. Dostali jsme navíc málo dresů. Mysleli jsme, že budeme mít červené, bílé i modré po patnácti, ale máme je po deseti."

Zatímco Boston postoupil dál ve Stanley Cupu a kouč musel zapomenout na útočná esa Davida Pastrňáka s Davidem Krejčím, jeho další úvahy o soupisce mohou záviset na výsledku sedmého zápasu mezi San Jose a Coloradem, který se odehraje ve středu. "Klukům z Bostonu to samozřejmě přejeme. Nelze říct, že nás mrzí, že postoupili. Mrzí nás spíš to, že se rozhodli Šmíd nebo Gulaš, že se nezúčastní. Máme dobré mužstvo, kterému věříme. Kluci určitě zaberou tak, abychom se nemuseli za nic stydět," prohlásil Říha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články