Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Italský otloukánek schytal další příděl od švédských šampionů

Bez chuti a bez zápachu. Tak by asi popsal chemik většinu utkání vysoce favorizovaných Švédů s outsidery hokejového šampionátu z Itálie. Ti v úvodním zápase schytali devět gólů od Švýcarů a další podobný příděl už obdržet nechtěli, a tak zaparkovali autobus před svojí brankou a v ní se měl co otáčet gólman Marco de Filippo. Jenže v poslední třetině jim došly síly a švédská kanonáda skončila dalším přídělem - 0:8.

Mario Kempe
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Joel marklund,via www.imago-images.de

Dlouho to vypadalo na návod pro to, jak udělat z brankáře soupeře hrdinu zápasu. To ukázali švédští světoví šampioni. Zápas většinu času vypadal, jako by severský celek našlapaný hvězdami ze zámoří hrál stále přesilovku.

Všichni hráči na ledě byli zřejmě od začátku zápasu smíření s tím, jak utkání dopadne, a tak se Švédové dlouho ani moc nesnažili zničit soupeře, ale spíš jen si v klidu dojít pro výhru a to se dělo od začátku utkání.

Nováček mezi světovou hokejovou elitou strávil téměř celý zápas ve svém obranném pásmu, z něhož se jeho hráči dostávali většinou jen v případě, že šli na střídačku. Ale debaklu se neubránili, když už v závěru nestačili tempu vítězů, za něž dal hattrick Anton Lander.

Skupina B (Bratislava):

Itálie - Švédsko 0:8 (0:1, 0:1, 0:6)

Branky a nahrávky: 3. Lander (Bratt, L. Eriksson), 26. Hörnqvist (E. Pettersson, L. Eriksson), 42. Lindblom (A. Kempe, W. Nylander), 43. Krüger (Rasmussen, M. Kempe), 49. Lander (L. Eriksson), 53. W. Nylander, 56. Lander (E. Lindholm), 59. Hörnqvist (A. Kempe). Rozhodčí: Reneau (USA), Stano (SR) - Dalton (Brit.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6984.

Itálie: De Filippo Roia - Trivellato, Pavlu, McMonagle, Helfer, Marchetti, A. Hofer, L. Zanatta, Tauferer - Rosa, Bardaro, Ramoser - Miceli, D. Kostener, Insam - Deluca, Andergassen, Gander - Hochkofler, S. Kostner, Lambacher. Trenér: Clayton Beddoes.

Švédsko: H. Lundqvist - A. Larsson, Ekman-Larsson, E. Gustafsson, Ekholm, M. Pettersson, Hägg - Hörnqvist, W. Nylander, E. Pettersson - Lindholm, A. Kempe, Lindblom - Bratt, Lander, L. Eriksson - M. Kempe, Krüger, Rasmussen. Trenéři: Rikard Grönberg, Johan Garpenlöv a Peter Popovic.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články