Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hrubec dal týmu naději na bronz. Snad jsem nezklamal, ale nájezdy mě mrzí, řekl

Patnáct dnů nechytal, pak se dozvěděl před utkáním o bronz, že jde do brány. A gólman Šimon Hrubec obstál. V několika situacích českou reprezentaci podržel, přesto po utkání přišel zklamaný do mixzóny po porážce 2:3 po nájezdech s Ruskem. Svou premiéru na mistrovství světa zvládl.

Český brankář Šimon Hrubec v utkání s Ruskem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V brance pro důležitý duel o medaili, na kterou český hokej čeká sedm let, dostal přednost před Patrikem Bartošákem a nemoc do utkání nepustila Pavla Francouze. "Teď mě výsledek mrzí. Opravdu je to smutný, protože jsme hráli skvělý hokej. Jsem strašně rád, že jsem takový zápas mohl chytat, protože to se vám jen tak nepoštěstí," řekl Hrubec.

Svěřenci Miloše Říhy sice prohrávali 0:1, ale ještě v první třetině stav otočili. Ve třetí části i prodloužení dávali Rusům zabrat. Nakonec v poměru střel na branku dominovali 50:30. "Nemáme se za co stydět. Opravdu jsme si ten bronz zasloužili, ne vždycky to ale je tak, že kdo si ho zaslouží, získá ho," pokrčil rameny sedmadvacetiletý gólman.

Jak si vedla reprezentace v medailových bojích a co ji sráželo? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Na Hrubcovi si vylámali zuby Alexandr Ovečkin, Nikita Kučerov a další ruští snajpři. Ve druhé třetině českému brankáři sice pomohla tyč po ráně Nikity Guseva, ale mimo nešťastné branky Michaila Grigorenka a Arťoma Anisimova ale vše pochytal. 

"Oba góly byly bohužel tečované. Jsem rád, že mi dal trenér důvěru, tak snad jsem ho nějak nezklamal. I když třeba nájezdy mě mrzí, ale to už nevrátím," sdělil Hrubec.

Po sedmdesáti minutách, které nerozhodly, přišly nájezdy, v nichž se prosadil Gusev a Kovalčuk. Na české straně nikdo neskóroval. "Všímal jsem si střelců, ale třeba Kovalčuk má několik variant zakončení. Tady tento bekhend byl asi nejrychlejší, kterému jsem čelil. Gusev nájezd proměnil trochu se štěstím. Škoda," hlesl vimperský rodák.

Na druhé straně pochytal jeho protějšek 48 střel, Hrubec měl jen slova chvály. "Myslím, že jsme hráli zápas proti nejlepšímu gólmanovi na světě," prohlásil brankář, který se dozvěděl, že bude chytat ráno před medailovým zápasem. "Měl jsem nějaké signály od rána. Už jsem se k tomu připravoval, ale samozřejmě jsem byl překvapený," přidal.

Český brankář Šimon Hrubec kryje šanci Alexandra Ovečkina z Ruska
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pauzu měl dvoutýdenní. "Je samozřejmě lepší být v nějakém zápasovém tempu, ale tady na to není vůbec čas to řešit. Když tě hodí do takového zápasu, nepotřebuješ žádnou motivaci, na to, aby ses tam klidně rozkrájel," povídal Hrubec.

Řekl si opět o další šanci na některém z budoucích mistrovství světa. "Už to na mě dýchlo, když jsem objel všechny turnaje Euro Hockey Tour. Mistrovství světa je ale turnaj úplně odskočený jinam," uznal bývalý gólman Třince, s nímž vybojoval extraligový titul.

A kam teď? "Před šampionátem a v jeho průběhu jsem budoucí angažmá neřešil, takže teď půjdu k telefonu a dozvím se, co mi agent řekne," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články