Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hráli jsme lépe než se Švédy, ale rozhodl výkon Vasilevského, řekl po Rusech Bartošák

Po jednozápasovém volnu se vrátil do české brány a opět předvedl solidní výkon. Patrik Bartošák proti Rusům vychytal několik velkých šancí, ale v gólmanském souboji se nakonec musel sklonit před protějškem Andrejem Vasilevskim. A právě on se dle reprezentační jedničky stal klíčem, proč sborná nakonec zvítězila 3:0. Bartošák totiž cítil, že národní tým hrál ještě lepší hokej, než při výhře se Švédy.

Patrik Bartošák zasahuje proti Alexandru Ovečkinovi z Ruska
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Prohráli jsme, nedali jsme gól, bez toho se nedá vyhrát. Nebylo to naší produktivitou. Já si myslím, že kluci se cpali do brány, jak nejvíc to šlo, snažili se, ale bohužel jejich gólman zachytal tak, jak zachytal. To byl rozhodující moment," řekl Bartošák.

"Hráli jsme možná ještě lepší hokej než se Švédy, ve třetí třetině jsme je několikrát zavřeli v pásmu. Ale zase se budu vracet k jejich gólmanovi, který ukázal, proč je hlavním kandidátem na Vezinovu trofej v NHL. A proč Tampa celou sezonu hrála tam, kde hrála," připomněl suverénní tažení Lightning základní částí.

Bartošák předvedl 25 úspěšných zákroků a inkasoval dvakrát. Nejdříve ve 14. minutě našel střelou z mezikruží skulinku nad jeho levým betonem a pod lapačkou Sergej Andronov. V čase 32:35 pak Nikita Gusev v úniku předvedl bekhendový blafák a od Bartošákova pravého betonu se puk odrazil k tyči.

"Na to, že to byly tutové šance, tak oba dva góly jsem skoro měl. Jeden se mi odrazil od kalhot, druhý od betonu. Je to škoda, ale jejich gólman tyhle šance měl, já ne," podotkl Bartošák. Poslední branku dali Rusové v závěru v power-play.

Svým výkonem se český brankář nechtěl zabývat. "Na turnaji, kde rozhoduje vždycky jeden zápas, se člověk nemůže dívat na pocity ohledně sám sebe. Prohráli jsme a to je nejdůležitější," prohlásil.

Proti hvězdami nabitému týmu sborné se nezaměřoval na kanonýra Alexandra Ovečkina či další. "Bylo tam víc situací, o kterých jsme věděli, že umí sehrát. Snažili jsme se zůstat mimo trestnou lavici, což se nám docela povedlo. Měli jsme jenom dvě oslabení, což je super proti takovému týmu jako Rusko. Oni to umí zahrát výborně, v přesilovce mají strašně moc hrozeb. My jsme ta oslabení měli fantastická, výborně jsme to sehráli," prohlásil Bartošák.

Po pátečním duelu se Švédskem stihl odjet do Ostravy a být v sobotu ráno u narození syna Damiana. Zápas s Norskem sledoval ze střídačky a kryl záda Šimonu Hrubcovi a dnes už v brance opět nechyběl. "Měl jsem dvě noci to dospat, takže jsem se cítil úplně v pohodě. Nemyslím si, že jsem měl nějaký deficit. Bohužel jejich gólman byl lepší a to rozhodlo," zopakoval na adresu Vasilevského.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články