Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hokejisté s postupem v kapse zkoušeli nové varianty v útoku, Jaškin trénoval v druhé formaci

S dvěma změnami ve složení útoků absolvovala dopolední povinný trénink česká reprezentace, která si po výhře Ruska nad Lotyšskem zajistila účast ve čtvrtfinále mistrovství světa. Dmitrij Jaškin se posunul do druhého útoku místo Ondřeje Paláta, na centra čtvrté formace se na úkor Filipa Chytila vrátil Tomáš Zohorna. Hokejisté měli před tréninkem také tradiční týmové focení.

"Je to věc, která k turnaji patří. Dělají to všechna mužstva. Pro nás to není nic nového, je to pět deset minut zdržení a pak přecházíme na normální trénink," řekl asistent trenéra Robert Reichel.

Radek Faksa byl hlavně rád, že na led se nešlo jen kvůli fotografiím. "Bylo to docela rychlé, tak to celkem šlo. Je dobré, že se kvůli tomu nemusíme zvlášť převlékat a měli jsme pak ještě trénink, bylo to v pohodě," uvedl pětadvacetiletý centr Dallasu.

Elitní Simonův útok s Frolíkem a Voráčkem na křídle zůstal během tréninku beze změny, stejně jako "indiánské" trio Gulaš - Kovář - Kubalík. Trenéři nově zkoušeli Jaškina s Faksou a Jakubem Vránou, Palát absolvoval tréninkovou jednotku s Řepíkem a Tomášem Zohornou.

Podle Reichela ale šlo jen o jednu z tréninkových variant. "Nic v tom nehledejte, zítra to může být zase něco jiného. Před čtvrtfinále chceme vyzkoušet, které složení by bylo nejlepší," připustil Reichel.

Jaškin s cestováním sestavou problém nemá. "Nevadí mi to. V posledních letech jsem na to zvyklý z NHL, kde jsem pořád hrál s někým jiným. Už se tu všichni navzájem známe, kluci vědí, jaké jsou moje silné stránky a v čem jim můžu pomoct. Snažím se neměnit svou hru, ať už jsem na ledě s kýmkoliv," uvedl útočník Washingtonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články