Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlavně to nepřecenit. Porazit Švédy je skvělé, ale v sobotu je nový den, varoval asistent Mlejnek

Čeští hokejisté se na mistrovství světa uvedli proti Švédsku tím nejlepším možným způsobem. Vysokou výhru 5:2 korunoval do prázdné branky Jan Kovář a trenérský štáb mohl hýřit naprostou spokojeností. Karel Mlejnek, asistent hlavního kouče Miloše Říhy, ale zároveň krotil emoce. "Jsme rádi, že jsme dobře vstoupili do turnaje, ale v sobotu je zase nový den. To je celý," prohlásil. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport, webu ctsport.cz a v HbbTV.

Asistent Karel Mlejnek
zdroj: ČT sport

Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě debutant Vrána. "To byl výborný vstup," souhlasil Mlejnek. Šance se následně přelévaly z jedné strany na druhou. Polovina druhé třetiny, kdy Švédsko otočilo stav a vedlo 2:1 zásluhou Honqvista a z přesilovky Lindbloma, bylo podle Mlejnka jasným varovným prstem.

"V oslabení nás to dostalo trochu dolů," pokračoval Říhův asistent. "Začali jsme ztrácet kotouče, soupeř měl velmi často přečíslení. Neměli jsme tam dobrou pasáž," doplnil Mlejnek.

Kubalíkův gól na 2:2 po perfektní asistenci Jana Kováře ale českou reprezentaci zcela vrátil do hry. "Ta trefa nám velmi pomohla. Klíčový moment pak byl náš time-out na závěr druhé třetiny," připomněl Mlejnek okamžik, kdy byl Sklenička na ledě tři střídání po sobě a Říha jasně zavelel.

Třetí třetina pak opět patřila českému týmu. "Jak jsme začali špatně druhou, tak tahle byla skvělá. Cítili jsme, že gól na 3:2 nám vlil krev do žil," chválil Mlejnek Frolíkovu trefu, k níž nakonec přidal další gól Vrána. "Co dodat? Splnil naše představy, přijel jako střelec, dal dvě branky ze střední vzdálenosti," chválil Mlejnek.

Jan Kovář navíc zakončoval do prázdné na konečných 5:2. "Hodně mu pomohla spolupráce s Vránou a Kubalíkem, kteří jeho hře a distribuci kotoučů dodávají rychlost. On je schopen toho čtením hry využít a profitují z toho všichni," uvedl Mlejnek.

Nadšený byl z bouřlivé divácké kulisy. Do Bratislavy se vydaly tisíce českých fanoušků a dá se očekávat, že další dny tomu bude minimálně stejně. "Moc jim děkujeme za podporu," řekl člen realizačního týmu.

Dominik Kubalík oslavuje gól proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V sobotu čeká nároďák opět od 20:15 zápas, tentokrát s Norskem. Kdo se postaví do branky tentokrát, Mlejnek odhalit nechtěl. Jisté je, že Bartošák proti Švédsku vůbec nezklamal.

"Kluci se to dozvědí včas, na ranním rozbruslení bude jasno," řekl Mlejnek. Výraznější změny neplánuje, nevyloučil však, že některé drobnosti by přece jen přijít mohly.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články