Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házet na led flašky? Nemůžeme se chovat jak opice, reagoval na fanoušky Fehérváry

Byl to nejdramatičtější zápas probíhajícího šampionátu. Slováci drželi s Kanadou remízu 5:5, necelé dvě vteřiny před sirénou ale od favorita mistrovství inkasovali. Domácí fanoušci pak v Košicích zaházeli ledovou plochu lahvemi a kanadskou hymnu doprovodili pískotem. Reakci hokejových příznivců zkritizoval obránce Martin Fehérváry.

Slovenští příznivci ledního hokeje
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Fanoušci tak reagovali i na několik sporných momentů v průběhu zápasu i před rozhodujícím gólem. Rozhodčí totiž domácímu týmu ve 33. minutě neuznali branku Tomáše Tatara kvůli kontaktu Richarda Pánika s gólmanem Mattem Murraym. Před vítěznou trefou Marka Stonea zase Slováci reklamovali faul na Dávida Buce.

"Nevím přesně, co se vepředu stalo. Rozhodčí hodnotit nebudu, ale nelíbilo se mi, jak zareagovali diváci. Všichni jsme cítili křivdu, ale nemůžeme se chovat s prominutím jako opice a házet na led flašky. To se nedělá, i prohru musíme přijmout s hlavou nahoře. Takhle se nemůžeme chovat," řekl obránce Martin Fehérváry.

"Nevím, jestli vyhrála Kanada férově, ale vyhrála. A my to musíme přijmout," dodal devatenáctiletý slovenský talent. Reakce diváků zaskočila i jeho spoluhráče. "Fanoušci byli super, až na ten konec, kdy pískali během kanadské hymny. To jsem se až cítil trapně," řekl Pánik, který ale zároveň přiznal, že čekal, že rozhodčí Tatarův gól v polovině utkání neuznají.

"Věděl jsem, že ho možná neuznají. Trochu jsem ho (brankáře) cítil na sobě, takže to podle mého rozhodli správně," uvedl útočník Arizony. Nejzkušenější člen slovenského týmu Ladislav Nagy se ale fanoušků zastal. "Divíte se jim? Nám odpískají faul, ale krosček na Buce ne. Nechci radši nic říkat na adresu rozhodčích, mají to těžké. Doufám ale, že dostanou nějaký trest. Co dodat. Kanada je Kanada..." řekl devětatřicetiletý útočník.

Kanaďané brali dění na konci zápasu s nadhledem. Určitě i proto, že získali tři body. "Lahve na ledě jsem ještě nikdy neviděl. Vážně, stalo se mi to poprvé v kariéře. V hale ale byla neuvěřitelná atmosféra," uvedl obránce Troy Stecher. "A pískot při hymně? Co na to říct. Byl to velmi emotivní zápas, lidi těžko nesli závěr duelu. Upřímně řečeno to mohlo klidně skončit opačným výsledkem. I přes pískot jsem si zápas užíval," dodal bek Vancouveru.

Proč se Slovensku daří na šampionátu? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články