Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hadamczik: Věřím, že náš tým vyhraje a že půjde z dobrého umístění, aby se nemusel stěhovat

Náročný a zároveň důležitý souboj čeká národní tým na závěr základních skupin světového šampionátu. Česká reprezentace se střetne se Švýcarskem a ve hře je kromě vyladění formy na klíčovou fázi turnaje také výhodnější postavení pro nasazení do vyřazovacích bojů. Trenér reprezentace do 18 let Alois Hadamczik je přesvědčen, že duel se Švýcary ukáže, jak velkou sílu bude mít výběr kouče Miloše Říhy ve čtvrtfinále.

Českou reprezentaci čeká souboj se Švýcary. A duely s mužstvem s helvétským křížem na dresu jsou v posledních letech na mistrovství světa velice vyrovnané. Dokládají to i poslední vzájemné duely na šampionátech. Posledních pět výsledků? Tři české výhry (2:1 a dvakrát 5:4) a dvě porážky (1:2 a 1:3).

Loni v Dánsku z toho byla devítigólová přestřelka. Nyní je ale v sázce kromě prestiže také lepší nasazení pro čtvrtfinále, v případě porážky a souběhu dalších okolností navíc i nepopulární stěhování do Košic.

"Já jsem rád, že naši mají těžkého soupeře, protože teď jsme procházeli, dá se říct, slabšími soupeři. A zvyknout si na to, že těžký soupeř přijde, bude pro nás taková zkouška před čtvrtfinále. Naši útočníci jsou kreativní, když bude velmi dobrá spolupráce a když nás podrží gólman, tak věřím tomu, že náš tým vyhraje," domníval se bývalý trenér seniorské reprezentace Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadamczik: Zápas se Švýcarskem ukáže, jak velkou sílu budeme mít ve čtvrtfinále

"Věřím, že tým půjde z dobrého umístění, aby se nemusel stěhovat, což je velice důležité. Diváci jsou vynikající a to, co lidi předvádějí a v jakém počtu přicházejí, tak by toho naši měli využít. Dneska nám ten zápas ukáže, jak velkou sílu budeme mít ve čtvrtfinále," dodal.

Výhodu v podobě "domácího" prostředí si uvědomuje i bývalý reprezentační útočník Tomáš Plekanec. "Diváci jsou obrovskou podporou pro tým. Je to strašně znát a já klukům závidím atmosféru v Bratislavě. Pamatuju si to z roku 2011 a není nic lepšího pro hokejistu, než na mistrovství světa hrát před vlastním publikem, a to se přesně klukům děje. Takže souhlasím, že tato podpora se dá využít pro čtvrtfinále a vyhrát," přitakal Plekanec.

Ve prospěch české reprezentace pro případný úspěch ve čtvrtfinále hovoří i forma a pozitivní ohlasy, které jdou ze šatny národního týmu. "Je vidět, že kabina si sedla. Už je to jen o tom, proti komu ve čtvrtfinále nastoupí, jak se na ten den vyspí a jaké bude štěstí. Tým určitě šanci na medaili má," doplnil Plekanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko - Česko

Tým vede z pozice hráčů kapitán Jakub Voráček, který je ústřední postavou mužstva. "Kuba je především lidsky výborný, kamarád s hráči, dovede zašpásovat. Navíc hokejově vyzrál. Kuba Voráček je lídrem, za kterým hráči určitě půjdou. Já si myslím, že tým má jak starší hráče, tak mladé, kteří dávají týmu energii a šťávu," ocenil Hadamczik složení mančaftu.

"Samozřejmě, byli bychom ještě silnější, kdyby byli ještě Pastrňák a Krejčí, ale na kdyby se to nehraje. Každá generace má svoje hrdiny, já věřím, že po tom dlouhém čekání a touze po medaili, že hráči za tím půjdou. U každé hry potřebujete trochu štěstí a já přeju našemu týmu, aby měl štěstí, aby diváci dostali tu odměnu a měli medaili," řekl Hadamczik.

"Po tom dlouhém čekání a kritice tento tým má svoji tvář. Hráči mají energii, dobře bruslí, je vidět, že to je sourodý tým, že drží spolu. Máme výborné brankáře a tým může docílit velkých úspěchů, když bude mít trochu štěstí," uzavřel.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články