Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gulaš jako pomoc do přesilovek? Byl by určitě platný, věří ve spolupráci s ním Kovář

Do turnaje vlétl parádně. Proti Švédsku adresoval nádhernou gólovou přihrávku na Dominika Kubalíka a pak přidal gól do prázdné branky. Teď vyhlíží Jan Kovář možnou spolupráci se svým extraligovým parťákem Milanem Gulašem, který je velmi blízko debutu na velké reprezentační akci. Pomůže plzeňská kooperace české přesilovce? Národní tým čeká ve čtvrtek čtvrté utkání na MS. Jeho soupeřem je Lotyšsko. Přímý přenos vysílá od 19:45 ČT sport a web ctsport.cz.

Jan Kovář
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Gulaš dostal nečekanou dodatečnou pozvánku před pár dny. "Volal mi, jestli si myslím, že má týmu co dát. Řekl jsem mu, že ano. Možná to pomohlo k tomu rozhodnutí, že přijel," přiblížil Kovář.

O Gulašově smůle před velkými akcemi národního týmu se toho napsalo už hodně. Ve 33 letech by se mohl stát nováčkem na velké mezinárodní akci a zároveň nejstarším hráčem v kádru.

"Milan má těžší tréninkové dávky, aby se do toho dostal. Jsou domluveni s trenérem, že by měl nastoupit. Uvidíme, kdy to bude. Doufám, že až nastoupí, budeme hrát spolu a podáme dobré výkony," zdůraznil Kovář, který naopak patří k nejzkušenějším – sedm let v národním týmu, sedm velkých turnajů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kovář o Gulašovi: Doufám, že až nastoupí, budeme hrát spolu

Tahle souhra prostě funguje, ale Gulaš stále není na soupisce. "Pořád se přibližuje, musíme to zaklepat, aby se mu to povedlo," vyhlížel Kovář.

"Z týmu mám velice dobrý pocit, má vnitřní sílu. Je tam plno zkušených hráčů. Tým má na to, aby to dotáhl daleko," odhadoval Kovářův spoluhráč z Plzně. "Dnes jsem byl poprvé s mančaftem na ledě. Cítil jsem se na ledě dobře. Když to všechno půjde dobře, do některého zápasu bych mohl naskočit," věřil si Gulaš.

Český tým zatím hodně pálí slabá produktivita v přesilových hrách. Z bezmála 14 minut vytěžil jediný gól. A právě v tomhle by mohl Gulaš hodně pomoci, jak mnohokrát ukázal v extralize. "Všichni víme, že je to hráč, který má přesilovky silné, dokáže vystřelit i nahrát," podotkl Kovář.

Jeho místo je většinou na levé straně, kde jako pravák umí vyslat hodně nepříjemné rány z první. "Kdyby hrál přesilovky, bude na stejném místě a určitě bude platný," dodal Kovář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články