Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frolík před Švýcary: Říkají, že jsou pár let lepší než my. Máme být na co nabuzení

Se šesti góly patří Michael Frolík mezi nejlepší střelce na šampionátu, spolu s Jakubem Voráčkem figuruje v popředí kanadského bodování. V porovnání s mistrovstvím před osmi lety na stejném místě dostává daleko víc prostoru. Daří se mu, ale nic přeceňovat nechce. Motivace na poslední utkání ve skupině proti Švýcarsku rozhodně nechybí. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz v úterý od 11:45.

Michael Frolík s Jakubem Voráčkem a Milošem Říhou
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Je super, že to tam padá, ale pořád se snažíme myslet na týmový úspěch. Od něj se to pak bude všechno odvíjet. Snažím se to užívat a zlepšovat se v každém zápase, aby to vygradovalo ve čtvrtfinále," prohlásil Frolík.

První české formaci se Simonem a Voráčkem to náramně šlape. "Snažíme se jít mladším příkladem. Ale pořád nás to hlavní čeká. Šampionát je o jednom zápase. Snažíme se na to připravit co nejlíp, abychom věci, které nám ve skupině nejdou, odstranili a předvedli nejpřipravenější výkon," zdůraznil Frolík.

Na prvních dvou místech v žebříčku kanadského bodování figurují hvězdy Nikita Kučerov a William Nylander. "Kučerov má letos absolutně neskutečnou sezonu. Myslí daleko dopředu, zadovky, co si tam dává a hodí to vždycky na hokejku… Je tím unikátní," podotkl s obdivem Frolík.

Je nám líto, video expirovalo.
Frolík: Snažím se zlepšovat, aby to vygradovalo ve čtvrtfinále

Jeho souhra s kamarádem Voráčkem je ale také obdivuhodná. Celková bilance spolupráce je 24 bodů. "S Vorasem se známe dlouho, vyrůstali jsme spolu. Voras dokazuje dlouhou dobu, že patří mezi nejlepší hráče. Je radost si s ním zahrát," podtrhl Frolík.

V roce 2011 si na Slovensku zahrál, ale měl jinou úlohu. Teď dostává mnohem víc prostoru i díky tomu, že patří do elitní přesilovkové formace. V jeho prospěch hovoří také o osm let víc zkušeností. "Na menším hřišti je všechno daleko rychlejší, mnohem víc fyzické hry, tady je to spíš o tom, kotouč si podržet a neodhazovat ho jen tak," podotkl jednatřicetiletý útočník Calgary.

Před rozhodujícím duelem ve čtvrtfinále čeká český tým ještě úterní střetnutí. Zápasy jdou za sebou v tradičním kvapíku. Proto se hokejisté na trénincích zbytečně neunavují a soustřeďují se na možné slabiny. "Cvičili jsme přesilovku. Víme, že přesilovky budou důležité," přiblížil Frolík.

Naposledy se Češi se Švýcary utkali loni na MS ve skupině v Kodani a Češi zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Rok před tím vyhráli hokejisté ze země helvétského kříže 3:1. "Jsme rádi, že máme těžšího soupeře před čtvrtfinále. Bude to pro nás dobrý test. Říkají, že jsou pár let lepší než my. Máme být na co nabuzení," uzavřel s odhodláním Frolík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články