Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Francouz bojuje s časovým posunem. Ale srovnám se s tím, říká

Ze zámoří přicestoval na Slovensko gólman Pavel Francouz. Zatím si složitě zvyká na časový posun, doufá však, že již brzy bude připraven pomoci týmu. "Porazit silné Švédy a nevyzpytatelné Nory, to jsou úžasné výsledky," pochválil své spoluhráče.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Francouz už s týmem absolvoval lehký trénink, trápí jej však časový posun. "Těch osm hodin je znát, jsem z toho zblblý. Včera jsem si šel lehnout v sedm a vzbudil se ve tři ráno. Na druhou stranu, v KHL jsme také létali přes sedm časových pásem a hráli zápasy, takže se s tím musím co nejrychleji srovnat," prozradil České televizi.

S uvolněním v Coloradu neměl problémy. Sezonu odchytal převážně na farmě, v závěru byl trojkou Avalanche, kteří vypadli v sedmém utkání 2. kola play-off NHL se San Jose. "Čekalo se na poslední zápas v play-off, pak to šlo všechno rychle," připomněl Francouz. Nyní už je na slovenské půdě připraven pomoci týmu.

"Jsem rád, že se klukům vstup do turnaje takhle povedl, protože to je vždy důležité. Porazit silné Švédy a nevyzpytatelné Nory, to jsou úžasné výsledky," vyzdvihl výkony Čechů v úvodních dvou duelech na šampionátu. Sám věří, že má dobrou formu. A i při tréninku se jeho výkon zamlouval kouči brankářů Zdeňku Orctovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak se Francouz vypořádává s časovým posunem

"Nestačili jsme se o tom ještě moc pobavit, ale všichni tři brankáři se mi líbí. Říká, že je trochu unavený, ale to je posunem a tím, že čtyři dny nebyl na ledě. V zápase (proti Rusku) určitě hrát nebude, nezapojí se ani jako náhradník," uvedl Orct. "Doufám, že forma je co nejlepší," věří Francouz.

V průběhu sezony pracoval i na stylu chytání. "Měl jsem tam trenéra brankářů, snažil jsem se chytat více vyjetý z branky. Je pravda, že vykrývání úhlů je tam trochu jiné. Ale rozdíl je hlavně v přítomnosti hráčů před brankou a clonění. To je největší práce pro gólmana. Ani ne chytit puk, ale nejdříve ho vůbec vidět, pak až chytit," popsal Francouz.

Zatím neví, co bude dál. "Moje budoucnost se teď bude řešit. Má to řešit agent s vedením Colorada. Moc bych si přál, abych tam zůstal a posunul se na lepší pozici. Ale je to jen moje přání. Nemůžu odhadovat, jak se to všechno vyvine," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články