Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dva zápasy, čtyři body? Jsem rád za všechno, hlavně když to všem šlape, říká Hronek

Čeští hokejisté mají za sebou nejlepší vstup do světového šampionátu za poslední roky. Ve skvělé formě se zatím prezentuje Filip Hronek, který si ve dvou zápasech připsal už 4 kanadské body a patří na špičku mezi všemi beky na turnaji. V Detroitu v poslední sezoně udělal hodně práce a je to vidět. Zdobí ho pohyb, rána z první, která umí gólmany překvapit, i schopnost vyslat rozhodující přihrávku. Co má nejradši? "Jsem rád za všechno, hlavně když to všem šlape," odpovídá skromně.

Filip Hronek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Mnohými je označován za pokračovatele skvělé tradice Marka Židlického. "Je to hezké slyšet," usmívá se ve studiu ČT Hronek. Kouzlo úspěchu nicméně vidí v týmové hře. "Je teprve začátek turnaje. V týmu je pohoda a odráží se to na tom ledě," dodává.

Loni si zahrál na mistrovství poprvé. Po roku tvrdé dřiny v zámoří naznačuje jeho současná výkonnost velký progres. "Nemyslím si, že jsem úplně jiný, ale určitě mám víc zkušeností oproti minulému mistrovství. Pomáhá mi to," poznamenává s rozvahou.

Ofenzivní schopnosti má v sobě už dlouho. "Měl jsem štěstí, že jsem do šestnácti hrál útočníka. V Americe se trenéři nesnaží hráče brzdit, ale spíš zdokonalovat," vysvětluje jednadvacetiletá vycházející hvězda.

Je nám líto, video expirovalo.
Hronek: V Americe se nesnaží hráče brzdit, ale zdokonalovat

V obou utkáních v Bratislavě ukázal naplno své přednosti. Proti Norsku otevřel skóre střelou bez přípravy. "Snažím se pracovat na střele z první, pracujeme na tom každý den," říká. Se Švédy zase vyslal do klíčové akce Jakuba Vránu nádhernou přihrávkou do jízdy. "Jakub Vrána si tam dobře sjel, když se dostane do rychlosti, je strašně nebezpečný a má strašně dobrou střelu. On si našel místo a já jsem mu to tam jen posunul," dodává.

V neděli měli reprezentanti den volna. Bylo třeba si oddychnout. Trénink ovšem nebyl jen o odpočinku. "Hlavně si zabruslit, vyjezdit se a nacvičit nějaké herní situace a přesilovky. Pracovali jsme tři na dva, dva na jednoho, to jsou důležité situace, které zápasy rozhodují," vysvětluje Hronek.

Páteční duel proti obhájcům titulu byl hodně náročný a v pondělí odpoledne to nebude o moc snazší. Rusové mají na Slovensku tým plný skvělých hráčů. Koho uhlídat dřív? Kovbalčuka, Ovečkina, Kuzněcova nebo snad Dadonova? "Zase jsou tam superhvězdy. Bude na nás, jak s nimi vydržíme bruslit," říká Hronek. "Bude super být na ledě proti takovým hráčům…"

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články