Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dominantní sbornou čeká na cestě do finále Finsko. Seveřané chtějí zopakovat rok 2011

Rusové zatím znají na mistrovství světa pouze vítězství. Česku ani Švýcarsku nedovolili skórovat, Švédsko po dominantním výkonu přehráli jasně 7:4 a ve čtvrtdinále si poradili i se Spojenými státy. V roli favorita půjdou i do utkání s Finskem. Suomi ale před osmi lety právě v Bratislavě dokázali Rusko přehrát a nakonec si došli až pro zlato. Finové teď věří, že historie se bude opakovat.

Utkání Rusko – Finsko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Ve čtvrtek stálo štěstí při nás a teď máme šanci vyhrát zlato. Stejně jako se nám to tady povedlo minule," řekl útočník Jere Sallinen po čtvrtfinálové výhře nad Švédskem v prodloužení.

V severském derby Finsko ukončilo sen regionálního rivala o zisku zlatého hattricku. Finové si uvědomují, že ani v semifinále nejsou favority. Šanci ale mají.

"Čeká nás těžší soupeř než ve čtvrtfinále. Rusko je jednoznačně lepší než Švédsko. Má lepší útok i obranu. Musíme najít způsob, jak vyhrát," řekl trenér Jukka Jalonen, který se vrátil na finskou střídačku loni a je podepsaný i pod titulem z roku 2011.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - USA

Rusové ale věří, že se historie nebude opakovat. V Bratislavě se zatím prezentují suverénními výkony a vyhráli všech osm dosavadních zápasů s celkovým skóre 40:10.

Více gólů sice dokázali vstřelit Češi i Švédové, lepší obranou se ale nikdo pochlubit nemůže. Sborná dokázala již čtyřikrát odehrát zápas s "nulou".

"Máme spoustu hvězd a superstar, které hrají v NHL a KHL. A také kvalitního brankáře. Všichni pracují pro tým. Není to tak, že by velké hvězdy hrály na sebe. Všichni hrajeme za Rusko," uvedl obránce Michail Sergačov.

Je nám líto, video expirovalo.
Záruba: Po mnoha letech Češi střelecky září
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články