Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dánsko rozdrtilo bezmocné Brity, výhru 9:0 ozdobil hattrickem Poulsen

Hokejisté Dánska splnili v utkání s Velkou Británií roli favorita a rozdrtili nováčka poměrem 9:0. Hattrickem se na nejvyšší výhře Dánů na MS podílel útočník Morten Poulsen, čisté konto udržel Sebastian Dahm. První tříbodové vítězství Dánové podpořili čtyřmi góly v přesilovce a posunuli se v tabulce skupiny A na čtvrté místo. Britové, nováčci v elitní skupině, jsou bez bodu poslední.

Radost hokejistů Dánska
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Seveřanům do vedení pomohla přesilová hra pět na tři, kterou využil Jesper Jensen. Dánové navíc využili i následnou klasickou početní výhodu a ve 13. minutě je definitivně uklidnil Poulsen.

"Začali jsme dobře, ale pak jsem dostal hloupý trest, následně jsme měli smůlu a po vyhození puku mimo jsme šli do tří. A dostali jsme dva góly. Pak už to bylo těžké," řekl kapitán Britů Jonathan Phillips.

"Je to pro nás cenné vítězství. Ukázali jsme, že umíme střílet branky. Teď nás ale čekají čtyři zápasy s těžkými soupeři, na které se musíme pořádně připravit," řekl útočník Mikkel Boedker.

Čtvrtý gól přidali hned na začátku druhé třetiny a vyhnali brankáře Bownse na střídačku. Jeho náhradník Whistle udržel čisté konto dvě minuty, než jej v další přesilovce překonal Eller.

"V minulém zápase se nám přesilovky moc nedařily, ale dnes to bylo jiné. Byli jsme v nich efektivní. Včera jsme se domluvili, že uděláme nějaké změny, dnes jsme se o tom ještě pobavili, takže všichni věděli, co mají dělat," pochvaloval si Lars Eller.

Favorit v pohodě kombinoval a postupně zvyšoval vedení, dvakrát se o to postaral Nicklas Jensen. Britskou hru nezlepšil ani oddechový čas, který si trenér Russell vzal už ve 24. minutě.

Ve třetí části Dánsko viditelně polevilo, Poulsen přesto v oslabení zkompletoval hattrick. Čestný zásah Britů nebyl uznán kvůli vysoké holi.

"Nečekali jsme, že to bude tak snadný zápas. Není jednoduché být favoritem, ale zvládli jsme to a byli jsme jednoznačně lepším týmem," dodal Eller.

Velká Británie - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. J. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau (Boedker, Regin), 13. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Boedker, Madsen), 24. Eller (Jensen Aabo, Regin), 25. Nicklas Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nicklas Jensen (Strom, Eller), 36. Poulsen (J. Jensen, Olesen), 52. Poulsen (Jakobsen). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) - Goljak (Běl.), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3463.

Velká Británie: Bowns (22. Whistle) - Richardson, Lee, O'Connor, D. Phillips, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst - J. Phillips, Davies, Lachowicz - Shields, Perlini, Farmer - Dowd, Hammond, Lake - Betteridge, Myers, Kirk Ferrara. Trenér: Peter Russell.

Dánsko: Dahm - M. Lauridsen, Jensen Aabo, Bruggisser, O. Lauridsen, Larsen, Nicholas Jensen, M. Lassen - Storm, Eller, Nicklas Jensen - Madsen, Regin, Boedker - Bau Hansen, J. Jensen, Meyer - Poulsen, Jakobsen, Olesen. Trenér: Heinz Ehlers.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články