Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zase ta semifinálová nemohoucnost. Chyběla lehkost, je to obehraná písnička, hlesl Voráček

Přišly boje o medaili a čeští hokejisté se opět marně hledali v koncovce. Kapitán Jakub Voráček zažil domácí mistrovství světa před čtyřmi lety, kde národní tým neskóroval v semifinále ani v duelu o bronz. Nyní v Bratislavě vystavila stopku v cestě do finále Kanada jasným vítězstvím 5:1. Zase byl problém v produktivitě.

Český kapitán Jakub Voráček objíždí branku a snaží se překonat gólmana Murrayho
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Svěřenci Miloše Říhy sice zasypali Matta Murrayho 41 střelami, ale ujala se jediná. "Nebylo to jen o střelách, někdy jich máš čtyřicet a nic. Kolikrát jsme byli sami před brankářem, puk mu ležel u betonů. Pak zase volné hráče mezi kruhy, ale buď nám to sjelo, nebo to chytil gólman," pokrčil rameny Voráček.

Až trefa Tomáše Zohorny v 54. minutě ukončila střeleckou pauzu v bojích o medaile na mistrovství světa trvající 335 minut. "Nevím, jak to vysvětlit. Šancí jsme měli strašně moc, ale nedávali jsme góly. Chyběla nám lehkost. Přijde mi to jako obehraná písnička v tom semifinále," prohlásil Voráček.

Za to Kanada v efektivitě zakončení vyučovala. "Nemyslím si, že nás Kanada přebruslila. Šlo o proměňování, vstřelili z patnácti střel tři branky," uvedl nejproduktivnější český hráč na turnaji se 16 body. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Česko

Kanada se uklidnila rychlý gólem Marka Stonea po pěti minutách hry. Ještě víc ji ale nakopla blesková trefa beka Darnella Nurse po deseti sekundách druhé části. "Stále jsme měli čtyřicet minut na to dát dvě branky. Šance jsme měli předtím i potom. Sice nešlo o ideální start do třetiny, ale času zbývalo ještě dost," nehledal Voráček alibi.

Nyní už se pomalu soustředí na boj o bronz s Ruskem. Medaile českým hokejistům uniká sedm let. "Máme velkou motivaci získat medaili. Bude to sice těžké, ale musíme napadat a vrátit se k lehkosti. Potřebujeme se zregenerovat a hrát dobře," velí kapitán.

Finové zaskočili překvapivě v semifinále sbornou nabitou hvězdnými jmény a vydřeli vítězství 1:0. Že by inspirace pro český tým? "První dvě třetiny jsem se na ten zápas koukal a klobouk dolů před Finy. Udržet nulu s nejlepším ofenzivním týmem na světě chce umění a vůli. A my? Jestli s Rusy budeme hrát otevřený hokej, asi to nepůjde. Musíme si pohlídat jejich hráče a dávat góly z brejků," uzavřel své hodnocení klíčový muž národního týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články