Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

BLOG: Bratislava, hlavní město českého hokeje

Hokejový šampionát má za sebou teprve první víkend, ale už nyní lze tvrdit, že umístit tento sportovní svátek do československých končin nemůže být zkrátka nikdy krokem vedle. Atmosféra v Bratislavě je skvělá i navzdory chybějícímu slovenskému celku, který se o postup pere v košické skupině. Jaký rozdíl oproti loňské mdlé kodaňské zkušenosti!

Čeští fanoušci vládnou Bratislavě
zdroj: ČT autor: Matěj Jankovský

Na první pohled mohlo toto rozhodnutí přinejmenším budit rozpaky, nyní se však ukazuje, jak dobře měli organizátoři své plány propočítané. Nepřítomnost domácího celku v Bratislavě zdejší atmosféře nikterak neubírá a slovenské hokejové hvězdy si alespoň může zblízka prohlédnout a užít i jiná část země. Zkrátka win-win situace.

Díky dobré dopravní a finanční dostupnosti hlavního města dorazily tisíce zahraničních fanoušků, a to i z hokejově slabších zemí. Proto se například na první pohled nepříliš atraktivní utkání Lotyšsko – Rakousko odehrálo před parádní kulisou téměř vyprodaného Zimního stadionu Ondreje Nepely.

Opomenout nelze ani slovenské fanoušky, kteří si světový šampionát na svém území nehodlají nechat ujít. Není asi překvapením, že minimálně na dobu základních skupin přijali český tým za svůj.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo má převahu v ochozech stadionu Ondreje Nepely?

Samostatnou kapitolou jsou pak čeští příznivci. Jistě, dalo se očekávat, že díky blízkosti našich dvou států bude Bratislava na 2 týdny českým městem. I tak na vás elektrizující atmosféra zápasů našeho národního týmu velmi silně zapůsobí.

Moc dobře to pociťují naši hokejisté. "Normálně se to snažím nevnímat, ale tady to nešlo. Asi jsem nikdy nechytal v lepší atmosféře," řekl po zápase s Norskem brankář Šimon Hrubec.

Nelze se mu divit. Už při předzápasovém rozbruslení hala neuvěřitelným způsobem bouřila. Během skandování známého "Kdo neskáče, není Čech" skoro sama nadskakovala. Když se pak na obrazovkách kostky objevil i na utkání přítomný Jaromír Jágr, měl člověk pomalu strach o stabilitu stavby. Tím vším dali čeští fanoušci jasně najevo: "Tady jsme doma!"

V roce 2011 zde český tým získal svůj předposlední cenný kov. Nebylo by od věci tento úspěch zopakovat. Domácí úspěch totiž chutná ještě o trochu lépe. A tady rozhodně doma jsme...

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články